időjárás 5°C Csenge , Ráhel 2023. február 4.
logo

Új helyszínen rendezik meg az Őrzöm a lángot nevű nemzeti tábort

Magyar Nemzet
2021.04.20. 11:59
Új helyszínen rendezik meg az Őrzöm a lángot nevű nemzeti tábort

– Püspökhatvan már bejáratott helyszín, ahol az elmúlt években kialakítottunk egy bázist, alulról építkezve a telt házas koncertekig. Ez egy zenei és kulturális rendezvény, ahol lehetőség szerint teret kívánok adni az összes magyarlakta régió valamilyen formájú képviseletére, ezzel is erősítve nemzeti összetartozásunkat. Bízom benne, hogy a Tégy valami jót! kampány meghatározza az egész rendezvény hangulatát – mondta lapunknak Fábián Zoltán énekes, gitáros, az Őrzöm a lángot nevű nemzeti tábor főszervezője.

Az új terv szerint az Őrzöm a lángot zenei és kulturális tábort július 23–25-én tartják meg a püspökhatvani Pince Clubban (Püspökhatvan – Ifjúság utca 7.). Fellép a Historica, a felvidéki KerecseN zenekar (Varga Zsolt énekesükkel készített interjúnkat itt olvashatja), a Crazy Granat, Fábián Zoltán húszéves jubileumi akusztikus koncertet, Hajni & Tomi pedig gyermekműsort tart. Előadást tart vagy fellép Thököly Vajk szilágysági költő, Szakács Árpád újságíró, könyvkiadó, Bagaméri László verselő, Tóth Zoltán felvidéki költő, Kincses János fafaragó és Pataki Tamás író, újságíró, lapunk munkatársa is.

Az állandó programok közt szerepel a Horka íjászai bemutatója, lesznek könyvbemutatók, borkóstolók, kerekasztal-beszélgetések, fafaragás, kézműves foglalkozások, népdaltanulás, kirándulás, sportolási lehetőségek, jurtakiállítás és különféle gyermekprogramok.

A tábor helyszíne Püspökhatvanban

Fábián Zoltán lapunknak adott interjújában, melyben részletesen beszélt a táborról, elmondta, hogy a rendezvény fontos eleme a lengyel–magyar barátság ápolása, ennek okán bizonyos tekintetben megjelenik a Báthory 450. emlékév is, továbbá szeretne bevonni olyan szervezeteket, mint például a péceli Wass Albert Társaság, a Patrióták vagy a Kárpát-Őr Alapítvány.

A tábor újdonságairól a Facebook-oldalukon lehet tájékozódni.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.