A Déryné program Országjárás alprogram missziója tovább folytatódik

Újra elindul a Déryné Program Országjárás nevű alprogramja, május 14-én. Az idei évre  leszervezett 208 előadásból a májusi kalendáriumban 17 szerepel. Az első állomás Kincsesbánya lesz, ahol a közönség Fabók Mancsi Bábszínháza A fekete kakas című előadását tekintheti meg. 

Magyar Nemzet
2021. 05. 13. 16:46
null
Fotó: Bócsi Krisztián
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fabók Mariann művésznő, a Fabók Mancsi Bábszínháza alapítója beszélt az újrakezdésről, a kényszerű leállás utáni kihívásokról és a Déryné program küldetéséről. Elmondta, hogy az előadásokat fel kell újítani, a szövegeket a ködös homályból napvilágra kell csalni, hogy onnan folytathassák, ahol abbahagyták. Fontosnak tartja az Országjárás alprogramot, hiszen vándorszínháznak tartja saját színházát is. Egész évben járják a kisebb-nagyobb településeket határokon innen és túl, így magukénak érzik a Déryné program célkitűzéseit. Nagyon hálásak a sok kedvességért, amit e településeken élőktől kapnak.

Jelenet az előadásból
Fotó: Babócsi Krisztián

Az Országjárás alprogram missziója folytatódik, jelenleg is közel hétszáz előadás áll szervezés alatt. A feladat lelki táplálékot nyújtani, színvonalas színházi produkciókat eljuttatni a legkisebb falvaktól egészen a nagyvárosokig, híven a mottóhoz: Színház mindenkinek.

Tekintsék meg az előadás beharangozó videóját:

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=wC5pTeu96Co[/embed]

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.