A Fonó nagytermében jövő héten indulnak az élő koncertek

A Fonó nagyterme ültetett széksorokkal a szabályozások szerint megnyitja kapuit. Várva várt élő koncertekre kerülhet végre sor, lesz olyan „hibrid” esemény, amelyet online streamen is közvetítenek.

Magyar Nemzet
2021. 05. 15. 13:31
null
A Cimbaliband koncertje egyben a Gipsy Fushion című lemezük bemutatója Fotó: fono.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május 21-én a Chalaban koncertjével nyit ki a nagyterem a közönség előtt. A zenekart Saïd Tichiti marokkói zenész alapította, egyedi módon ötvözik a marokkói zenét a közép-európai, a balkáni és a cigány stílus zenei hagyományaival. A Chalaban eddig hat albumot jelentetett meg, legutóbbi albumuk lemezbemutató koncertjére a Müpában került sor. A fonóbeli koncertről bővebben ITT olvashatnak.

A Cimbaliband végre élőben is bemutatja decemberben megjelent Gipsy Fushion című lemezét, amelyen Horváth Alexandra és az Ungár Balázs által vezetett zenekar közös zenei anyagát hallhatjuk. A lemezbemutató koncertre május 22-én kerül sor a Fonó nagytermében, ahol már személyesen is részt lehet venni az ültetett koncerten. Ezt az eseményt élőben is streamelik online, tehát aki még személyesen nem szeretne ott lenni, az online változatra is jegyet válthat.

A Cimbaliband és Horváth Alexandra koncertje egyben a Gipsy Fushion című lemezük bemutatója
Fotó: Fonó.hu

A Gipsy Fushion című lemezt Fonogram-díjra is jelölték idén, bekerült a legjobb hat album közé világzene-népzene kategóriában.

A Cimbaliband koncertjéről további információkat ITT találnak.

A Balázs Elemér Group hosszú idő után újra élő első koncertjén május 28-án magyar népdalok hangzanak el, a vendég Magyar Bori lesz. A népszerű dzsesszzenekar tavaly ünnepelte húszéves jubileumát, Celebration 20&10 című albumukat Fonogam-díjra is jelölték idén.

Május 29-én a Branka trió lép élőben a Fonó színpadára Félig egészen című produkciójával. A trió vendégei Varga Veronika (ének, bőgő) és Babcsán Bence (szaxofon, klarinét) lesznek.

A Branka trió május 29-én lép színpadra
Fotó: Fonó.hu

A koncertekre a belépés érvényes belépőjegy mellett érvényes védettségi igazolvány és arcképes igazolvány felmutatásával lehetséges. A maszkviselés a Fonó területén beltéren kötelező, kivéve a büfét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.