időjárás 1°C Ambrus 2022. december 7.
logo

A szankciók miatt ki kell vezetni a benzinárstopot

Június közepén nyit a Kultkikötő

Gulyás J. Attila
2021.05.08. 13:30
Június közepén nyit a Kultkikötő

Idén nyáron is lesz Kultkikötő, és már eldőlt, Neil Simon Furcsa pár című vígjátékával kezdődik az évad a Balaton egész nyáron nyitva tartó, zenei produkcióknak is helyet adó színházában.

Öt tóparti településen, Földváron, Bogláron, Szárszón, Fenyvesen és Badacsonyban várja a színházi és zenei élményekre nyáron is éhes nézőket Nagy Viktor idén 16 éves teátruma.

„Úgy tűnik, a közönségünk is egyetért velünk abban, hogy jelen körülmények között a legbiztonságosabb játszótér a szabadtéri színpad. Ennek megfelelően, a múlt nyár viszontagságai miatt kicsit megtépázva, de bizakodva tekintünk előre, és terveink szerint június 19-én kezdünk” – írta a lapunkhoz megküldött közleményében a színházalapító Nagy Viktor. A Csiky Gergely Színház díszbemutatója, Neil Simon nagy sikerű vígjátéka, a Furcsa pár nyitja az évadot Balatonbogláron. Ez az előadás lesz a kívül-belül felújított Varga Béla Kulturális Központ szabadtériszínpad-avatója.

Május végéig folyamatosan bővül a repertoár, de az már most látszik: sokszínű évad várja a Balaton öt játszóhelyén a közönséget. Műsortervükben a könnyűzenei koncertektől kezdve az érzelmektől izzó színházi estén át Szókratész védőbeszédéig sokféle műfaj és számos ismert, elismert művész is fellelhető, de színpadra lép a L’art pour L’art Társulat is, és a Tátrai Band vagy Kökény Attila Akusztik koncertje is maradandó élményt jelenthet.

Horváth Charlie és Tátrai Tibor, a Tátrai Band sztárjai
Fotó: Posztos János

A Kultkikötő Bogláron a kulturális központ mellett álló kültéri színpadon, Balatonföldváron a Kulipintyó udvarán, Szárszón a Csukás Színházban játszik, Balatonfenyvesen az egykori kertmozi helyén kialakított Kultúrtéren, Badacsonyban a Frissteraszon várja vendégeit. Június végére a tihanyi Bujtor István Szabadtéri Színpad is megújul, júliusban és augusztusban az eddigi legnívósabb évadnak ad helyet – írja a félszigeti település lapja.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.