Június közepén nyit a Kultkikötő

Idén nyáron is lesz Kultkikötő, és már eldőlt, Neil Simon Furcsa pár című vígjátékával kezdődik az évad a Balaton egész nyáron nyitva tartó, zenei produkcióknak is helyet adó színházában.

2021. 05. 08. 13:30
null
Tátrai Tibor Fotó: Posztos János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt tóparti településen, Földváron, Bogláron, Szárszón, Fenyvesen és Badacsonyban várja a színházi és zenei élményekre nyáron is éhes nézőket Nagy Viktor idén 16 éves teátruma.

„Úgy tűnik, a közönségünk is egyetért velünk abban, hogy jelen körülmények között a legbiztonságosabb játszótér a szabadtéri színpad. Ennek megfelelően, a múlt nyár viszontagságai miatt kicsit megtépázva, de bizakodva tekintünk előre, és terveink szerint június 19-én kezdünk” – írta a lapunkhoz megküldött közleményében a színházalapító Nagy Viktor. A Csiky Gergely Színház díszbemutatója, Neil Simon nagy sikerű vígjátéka, a Furcsa pár nyitja az évadot Balatonbogláron. Ez az előadás lesz a kívül-belül felújított Varga Béla Kulturális Központ szabadtériszínpad-avatója.

Május végéig folyamatosan bővül a repertoár, de az már most látszik: sokszínű évad várja a Balaton öt játszóhelyén a közönséget. Műsortervükben a könnyűzenei koncertektől kezdve az érzelmektől izzó színházi estén át Szókratész védőbeszédéig sokféle műfaj és számos ismert, elismert művész is fellelhető, de színpadra lép a L’art pour L’art Társulat is, és a Tátrai Band vagy Kökény Attila Akusztik koncertje is maradandó élményt jelenthet.

Horváth Charlie és Tátrai Tibor, a Tátrai Band sztárjai
Fotó: Posztos János

A Kultkikötő Bogláron a kulturális központ mellett álló kültéri színpadon, Balatonföldváron a Kulipintyó udvarán, Szárszón a Csukás Színházban játszik, Balatonfenyvesen az egykori kertmozi helyén kialakított Kultúrtéren, Badacsonyban a Frissteraszon várja vendégeit. Június végére a tihanyi Bujtor István Szabadtéri Színpad is megújul, júliusban és augusztusban az eddigi legnívósabb évadnak ad helyet – írja a félszigeti település lapja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.