időjárás 21°C Emőd 2022. augusztus 9.
logo

Május végi programok a Filharmónia Magyarország szervezésében

Magyar Nemzet
2021.05.24. 16:30
Május végi programok a Filharmónia Magyarország szervezésében

A Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. az ország legnagyobb komolyzenei koncertszervezője, amelynek célja a klasszikus és kortárs zene fókuszba helyezése a különböző korosztályok életében. Kínálatukból ajánlunk májusi programokat.

Ma este 19 órakor tekinthető meg a Győri Filharmonikus Zenekar május 19-én elmaradt streamkoncertje. Otthonából élvezheti Mozart, Mendelssohn, Bellini, Verdi, Leoncavallo és Puccini műveit. A világhírű magyar szopránénekesnőt, Rost Andreát látja vendégül a Győri Filharmonikus Zenekar a Richter teremben. A művésznő a Kolozsvári Magyar Opera kiváló baritonistáját, Sándor Csabát hívta meg közös fellépésre. Előadásukban Mozart és Mendelssohn műveinek a részletei mellett az olasz romantikus és a verista olasz operarepertoár ismert melódiáit hallhatja a közönség. Az est karmestere Madaras Gergely lesz. A hangverseny élő közvetítése elérhető Facebook- és Vimeo-csatornáikon.

Rost Andrea
Fotó: Filharmónia Magyarország

E héten, pénteken a Szegedi Szimfonikus Zenekar hangversenyét hallhatja a közönség. A Szegedi Dóm történelmi falai között felcsendül Händel János-passiója, amit akár élőben a nézőtérről, vagy otthonában is élvezhet. Előadók: a Vaszy Viktor Kórus, Gyüdi Eszter szoprán, Szabó Zsuzsanna szoprán, Csapó József kontratenor, Komáromi Márton tenor, Szélpál Szilveszter bariton, Kósa Lőrinc basszus, Lajosné Somogyvári Alice csembaló. Vezényel: Gyüdi Sándor.

A Szegedi Szimfonikus Zenekar
Fotó: Filharmónia Magyarország

A székesfehérvári bérlet 2020/2021-es évadának a zárókoncertjét a zene szerelmeseinek nem érdemes kihagyni. A Vörösmarty Színházban május 31-én az orosz hegedűvirtuóz, Szergej Dogadin is elkápráztatja a nézőket csodálatos hegedűjátékával. Előadók: a Győri Filharmonikus Zenekar, vezényel Berkes Kálmán. A műsorban hallható: Dohnányi, Szimfonikus percek, op. 36.; Chausson, Poème hegedűre és zenekarra, op. 25.; Saint-Saëns, Bevezetés és rondo capriccioso, op. 28. és Csajkovszkij, 2. c-moll szimfónia, op. 17.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.