Május végi programok a Filharmónia Magyarország szervezésében

A Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. az ország legnagyobb komolyzenei koncertszervezője, amelynek célja a klasszikus és kortárs zene fókuszba helyezése a különböző korosztályok életében. Kínálatukból ajánlunk májusi programokat.

Magyar Nemzet
2021. 05. 24. 16:30
null
Rost Andrea Fotó: Filharmónia Magyarország
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma este 19 órakor tekinthető meg a Győri Filharmonikus Zenekar május 19-én elmaradt streamkoncertje. Otthonából élvezheti Mozart, Mendelssohn, Bellini, Verdi, Leoncavallo és Puccini műveit. A világhírű magyar szopránénekesnőt, Rost Andreát látja vendégül a Győri Filharmonikus Zenekar a Richter teremben. A művésznő a Kolozsvári Magyar Opera kiváló baritonistáját, Sándor Csabát hívta meg közös fellépésre. Előadásukban Mozart és Mendelssohn műveinek a részletei mellett az olasz romantikus és a verista olasz operarepertoár ismert melódiáit hallhatja a közönség. Az est karmestere Madaras Gergely lesz. A hangverseny élő közvetítése elérhető Facebook- és Vimeo-csatornáikon.

Rost Andrea
Fotó: Filharmónia Magyarország

E héten, pénteken a Szegedi Szimfonikus Zenekar hangversenyét hallhatja a közönség. A Szegedi Dóm történelmi falai között felcsendül Händel János-passiója, amit akár élőben a nézőtérről, vagy otthonában is élvezhet. Előadók: a Vaszy Viktor Kórus, Gyüdi Eszter szoprán, Szabó Zsuzsanna szoprán, Csapó József kontratenor, Komáromi Márton tenor, Szélpál Szilveszter bariton, Kósa Lőrinc basszus, Lajosné Somogyvári Alice csembaló. Vezényel: Gyüdi Sándor.

A Szegedi Szimfonikus Zenekar
Fotó: Filharmónia Magyarország

A székesfehérvári bérlet 2020/2021-es évadának a zárókoncertjét a zene szerelmeseinek nem érdemes kihagyni. A Vörösmarty Színházban május 31-én az orosz hegedűvirtuóz, Szergej Dogadin is elkápráztatja a nézőket csodálatos hegedűjátékával. Előadók: a Győri Filharmonikus Zenekar, vezényel Berkes Kálmán. A műsorban hallható: Dohnányi, Szimfonikus percek, op. 36.; Chausson, Poème hegedűre és zenekarra, op. 25.; Saint-Saëns, Bevezetés és rondo capriccioso, op. 28. és Csajkovszkij, 2. c-moll szimfónia, op. 17.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.