Nyitnak a koncerttermek

A Filharmónia Magyarország örömmel értesíti a zenebarátokat, hogy a koncerttermek ajtajai megnyílnak és közönségének újra lehetőség adódik, hogy személyesen, a nézőtérről élvezhesse a hangversenyeket az elrendelt szabályok értelmében.

Magyar Nemzet
2021. 05. 01. 15:00
null
Miklósa Erika/Traviata Fotó: Pályi Zsófia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Filharmónia májusi koncertjei már élőben, a helyszínen is megtekinthetők lesznek a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek, de élő közvetítések továbbra is elérhetőek online felületeiken.

A szabályozás pontos részleteiről, a koncertekkel kapcsolatos információkról és jegyárakról bővebben a Filharmónia weboldalán és Facebook-oldalán lehet olvasni.

Május 4-én a MÁV Szimfonikus Zenekar ad hangversenyt Kecskeméten, a Hírös Agóra Kulturális Központban, esete 7 órai kezdettel. Csellón közreműködik Szabó Ildikó, vezényel Daniel Boico. Műsoron: Stravinsky: Pulcinella-szvit, Sosztakovics: 2. G-dúr gordonkaverseny, op. 126., Prokofjev: 1. D-dúr („Klasszikus”) szimfónia, op. 25.

Május 9-én a Szegedi Nemzeti Színházban Mklósa Erika és Horváth István közös estjét élvezheti a közönség 19 ótától. A Szent István Szimfonikusokat Somogyi-Tóth Dániel dirigálja. Műsoron: Verdi: A végzet hatalma – Nyitány, Verdi: Traviata – Violetta nagyáriája („Sempre libera”), Verdi: Rigoletto – Gilda és a herceg duettje („É il sol dell’anima”), Erkel: Bánk bán – Bánk nagyáriája („Hazám, hazám”), Meyerbeer: A ploërmeli búcsú – Dinorah áriája („Ombre légère”), Puccini: Turandot – Kalaf áriája („Nessun dorma”), Suppé: Könnyűlovasság – Nyitány, Kálmán: Csárdáskirálynő – Boldogság-duett („Táncolnék a boldogságtól...”)

Lehár: A mosoly országa – Szu-Csong dala („Vágyom egy nő után…”), Gerschwin: Porgy és Bess – Summertime, Mascagni: Parasztbecsület – Intermezzo, Verdi: Traviata – Brindisi.

Miklósa Erika
Fotó: Nánási Pál

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.