Példaképek imái – Hátrahagyott fohászok kiadványa

A korábban kiadott Teremts bennünk csendet! című gyűjtemény folytatásként Pünkösdre megjelenik a Példaképek imái című online kiadvány. A hazai és világtörténelem meghatározó egyéniségei által hátrahagyott fohászokat adják elő neves színművészek és televíziós műsorvezetők. A Gold Record lélekemelő online kiadványa ingyenesen elérhető.

2021. 05. 23. 8:00
null
Gróf Széchenyi István Forrás: Wikipedia.org
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt nehéz időszakban megnőtt az érdeklődés az online térben elérhető, lelkitámaszt nyújtó tartalmak iránt. A kiadó Gold Record ügyvezető igazgatója, Molnár Gábor szerint legtöbbjük elég rossz minőségű és nehezen hozzáférhető, ezért úgy döntöttek, hogy elindítanak egy kiadványsorozatot. Az első része decemberben jelent meg Teremts bennünk csendet címmel, ezen klasszikus katolikus, református és evangélikus imák voltak hallhatók híres színészek tolmácsolásában. Az azóta eltelt idő és a kiadvány első részének sikere bebizonyította, hogy az embereknek továbbra is szükségük van a mentális megerősítésre, és ezt az igényt a gyorsan fogyasztható, felszínes tartalmak nem elégítik ki.

A kiadvány borítója

A mostani kiadványon imakutató szakemberek, levéltárasok, történészek, egyetemi tanárok bevonásával 24 híres ember imáit gyűjtötték össze. Köztük Széchenyi István gróf fohásza Reviczky Gábor, Pázmány Péter imája Auksz Éva, Szentgyörgyi Albert Süveges Gergő, Móra Ferenc Hirtling István és Nemes Nagy Ágnes Kopek Janka előadásában. A világtörténelem, a világirodalom és a zeneművészet olyan kiválóságainak gondolatai is szerepelnek az online kiadványon, mint Ludwig van Beethoven, Søren Kierkegaard, Benjamin Franklin és Antoine de Saint-Exupéry.

Reviczky Gábor érdeklődésünkre elmondta, hogy felemelő érzés Széchenyi gondolatait előadni, hiszen ebben a fohászban nincs semmi öncélúság, mindent a magyarságnak kér. Szép Ernő is ezt teszi Imádság című versében – mondta a színművész. Álljon itt egy részlet a versből:

„Ki ülsz az égben a vihar felett,

Én Istenem, hallgass meg engemet.

Hozzád megy szívem, ajkam csak dadog,

Hazámért reszketek, magyar vagyok.”

A „Teremts bennünk csendet! – Példaképek imái” ingyenesen elérhető a YouTube-on és egyéb online zenei felületeken.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=_sLqrCoZ_yM&list=PLLi4oI5WwkEjSnseO23E17l7M06Kg2zgc&index=1[/embed]

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.