Nyáron fesztiválokon, szabadtéri helyszíneken lép fel a Bartók Kamaraszínház

Évadzáró társulati ülést tartott tegnap a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház, ahol bejelentették: továbbra is Őze Áron vezetheti a teátrumot, megbízatása július 1-jétől öt évig tart. Az igazgató az eseményen vette át megbízólevelét Pintér Tamástól, a város polgármesterétől – közölte lapunkkal a színház.

Magyar Nemzet
2021. 06. 18. 16:00
null
Őze Áron és Csadi Zoltán Fotó: Ónodi Zoltán Forrás: Bartók Kamaraszínház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őze Áron az évadzáró társulati ülésen köszönetet mondott a színház munkatársainak, hogy az elmúlt, hosszú és nehéz időszakban helytálltak. Az igazgató megemlékezett arról, hogy a pandémiában elvesztették a színház egyik alaptagját, Böröcz Györgyöt, aki színpadi díszítő, ügyelő volt a Bartók Színházban. – Emlékét megőrizzük, róla neveztük el a stúdiószínpadunkat – mondta.

Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere az eseményen arról beszélt, hogy ebben a rendkívüli időszakban is sokat adott érzelmileg a színház online előadásaival az embereknek. A polgármester átadta a megbízólevelét Őze Áronnak, aki pályázatával és eddigi munkája alapján további bizalmat kapott a városvezetéstől. – Új szakmai hangsúlyok mentén szeretném továbbfejleszteni Dunaújváros színházát – hangsúlyozta Őze Áron, aki szerint az évadzárás után sem áll meg a munka a teátrumban, hiszen folytatják a próbákat, fesztiválokra utaznak, szabadtéri helyszíneken lépnek fel.

Június 23-án a szentendrei skanzenben kezdik a nyarat az Utánképzés ittas vezetőknek című előadással, majd a Hamlear gyulai bemutatója következik, közös produkcióként a Gyulai Várszínházzal. Ezután szintén Gyulán játsszák a Sándor Mátyást, Esztergomba viszik a Toldit és a Jónás könyvét. A Bartók Táncszínház is „végigturnézza” a nyarat.

A színház lapunkhoz eljuttatott közleményéből kiderül, hogy a 2020/2021-es évadban tizenkilenc előadást közvetítettek online formában, köztük két premiert: a Világtalanokat, valamint a Mario és a varázsló online bemutatóját. Mindemellett Bartók kávézó néven vasárnaponként virtuális beszélgetéseket is adtak a színházból, továbbá a társulat művészei jeles alkalmakhoz kapcsolódóan online ünnepi műsorral kedveskedtek a közönségnek.

Őze Áron kitért arra is: jelenleg tizenhat olyan előadásuk van, amelyet az új, 2021/2022-es évadban tűznek műsorra. Vannak köztük olyan produkciók, amelyeket még nem mutattak be, és olyanok is, amelyekből eddig csak egy-egy előadást tudtak játszani. Ezeket a darabokat augusztus végétől láthatja a közönség. Mint mondta, az évadot augusztus 20-án nyitják meg, majd a Bartók Ligetben először láthatja a közönség a Nem leszek a játékszered című musicalt augusztus 27-én, 28-án és 29-én. Szeptemberben három bemutatót tartanak: A kis hercegét, a Hamlearét a magyar dráma napjához kapcsolódóan, valamint a János vitéz című táncelőadást.

Őze Áron és Csadi Zoltán
Fotó: Bartók Kamaraszínház

Végezetül Őze Áron bejelentette: július 1-jétől művészeti igazgatóvá nevezi ki Csadi Zoltán színész-rendezőt, aki közel húsz éve a színház tagja. Az igazgató megköszönte Sipos Imre korábbi művészeti vezető munkáját, aki mostantól a kecskeméti színház tagja lesz. A Bartók Táncszínház vezetője továbbra is Vári Bertalan marad.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.