Még lehet jelentkezni a 44. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázatra

Az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, a Sárvári Tinódi Gimnázium és Sárvár Város Önkormányzata idén is meghirdette a 44. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázatot, és 2021. augusztus 25–28-ig, amennyiben az aktuális járványügyi szabályok lehetővé teszik, Sárvár városában megrendezi az irodalmi pályázat táborát.

Magyar Nemzet
2021. 06. 19. 21:18
null
Egyetemisták is rész vesznek a középiskolások felkészítésében Fotó: MTI/Újvári Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pályázni vers-, próza- és tanulmánykategóriában lehet. Várják minden 14–18 év közötti középiskolás diák magyar nyelvű írásait. Egy-egy pályázat maximális terjedelme kategóriánként 15 kéziratoldal lehet (számítógéppel, 14 pontos betűnagysággal, de azonos terjedelmű, kézzel írt, jól olvasható írásokat is elfogadnak).

A pályázatok benyújtási határideje: 2021. július 10. A pályázat nem jeligés. A pályázatok beküldhetők: e-mailben, csatolt mellékletként (Word-dokumentum formátumban), az [email protected] e-mail-címre. Kérjük, hogy minden pályázó minden mellékleten tüntesse fel a nevét, címét, e-mail-címét, telefonszámát és iskolája nevét, címét is. Fontos: hogyha valaki például két kategóriában pályázik, két külön mellékletet küldjön (pl. külön a verseket, külön a prózákat, megfelelő megnevezéssel: „X. Y. versei”, „X. Y. prózái”). Kérik, hogy mindenki összefűzve, egyetlen mellékletben küldje a verseit, ugyanígy, összefűzve a prózáit vagy a tanulmányait. Lehetőleg a pályázat minden oldalán szerepeljen az írója neve.

A pályaművek postai úton is beküldhetők az Írók Alapítványa, 1093 Budapest, Lónyay u. 43. fszt. 1. címre. Ebben az esetben egy példányban kérik a pályázatot. Aki több kategóriában küld pályaműveket, kérik, hogy külön borítékban küldje a vers-, a próza-, illetve a tanulmánypályázatát, a borítékra pedig írja rá, hogy mi található benne (pl. „verspályázat”, „prózapályázat” stb.). Kérik a pályázatokon feltüntetni a pályázó nevét, címét, e-mail-címét, telefonszámát és iskolája nevét, címét, e-mail-címét.

A beküldött pályaművek egyénenkénti írásbeli értékelését nem vállalják.

Az ötven legjobb pályázat szerzőjét meghívják a sárvári irodalmi táborba, ahol a műhelymunka során neves írókból, költőkből álló zsűri értékeli az írásokat, és sor kerül a díjkiosztó ünnepségre is. A meghívót 2021. augusztus 10-ig juttatják el a meghívottakhoz. A meghívottak részére az irodalmi tábor díjmentes és az útiköltséget szükség esetén megtérítik. A díjazottak oklevélben és szerény pénzjutalomban részesülnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.