Wagner-varázs a Müpa Home közvetítéssorozatában

Wagner művészetével találkozni mindig ünnepi élmény. A Budapesti Wagner-napok június 13. és 20. között nemzetközi sztárénekesek közreműködésével élőben közvetített, operarészletekből összeállított koncertekkel, dalesttel, valamint a 2019-ben felújított A Nibelung gyűrűje tetralógia felvételének első nyilvános közzétételével várja a nézőket a Müpa Home online közvetítéssorozat részeként.

Magyar Nemzet
2021. 06. 05. 14:19
null
Fotó: Hirling Balint
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fesztivált nyitó június 13-i koncert Wagner-varázs I. címmel a szerző alkotói terméséből válogat: A nürnbergi mesterdalnokok, a Lohengrin, valamint a Trisztán és Izolda kerül terítékre a Magyar Rádió Zenei Együtteseinek közreműködésével, a Wagner-napokat a Müpa égisze alatt életre hívó és kezdetek óta vezető Fischer Ádám irányításával. Közreműködik: Annette Dasch, Iréne Theorin, Tomasz Konieczny, Magnus Vigilius.

Június 14-én a jeles német bariton, Michael Volle dalestjét hallhatják az érdeklődők. Az énekes Wagner és Liszt dalaiból válogat. Zongoraművész partnere az osztrák Helmut Deutsch.

Michael Volle német bariton dalestjét június 14-én hallhatjuk
Fotó: Carsten Sanders

A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpadán, június 16-án követhetik élőben a nézők a Wagner-varázs II. című koncertet, melyben a szerző két, merőben eltérő műfajú alkotásából látható összeállítás: A bolygó hollandi fontos pillanatai, valamint a Trisztán és Izolda II. felvonása hangzik el olyan énekesek tolmácsolásában, mint a szoprán Catherine Foster és Simone Schneider, a mezzoszoprán Schöck Atala, a tenor Gerhard Siegel és Corby Welch, a basszbariton Albert Dohmen és Tomasz Konieczny.

A Budapesti Wagner-napok A Nibelung gyűrűje 2019-ben átalakított koreográfiával és tizenhat órányi vadonatúj mozgóképes anyaggal felújított négy előadásával zárul. A Hartmut Schörghofer rendező által megalkotott Ring felfrissített változatának HD minőségben rögzített felvételeit június 17. és 20. között első alkalommal közvetíti nyilvánosan a Müpa.

Az ingyenesen, regisztráció nélkül megtekinthető, német nyelven zajló előadásokat magyar – illetve a Müpa angol nyelvű honlapján angol – feliratozással közvetíti a Müpa. Az intézmény célja, hogy a tavalyi, online zajló fesztiválhoz hasonlóan idén is új rajongókat szerezzen a páratlan budapesti Wagner-élménynek a világ minden pontjáról.

A Müpa Home online közvetítései a Müpa hivatalos YouTube-csatornáján és a Müpa Home oldalán érhetők el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.