Az Omen és Kalapács közösen ünnepli születésnapját a Barba Negrában

Kalapács 20 / Omen 30 – Nagyszabású koncerttel és két kiadvánnyal ünnepli születésnapját a két zenekar a Barba Negrában.

Pataki Tamás
2021. 07. 01. 10:01
null
Fotó: Fejes Árpi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pokolgép, Ossian, Moby Dick, no meg később az Omen és a Kalapács.

Ők a műfajalapítók, a hagyományos magyar heavy metal frontvonala. És bizony telik az idő, hisz az előbbi zenekarok már közel járnak a negyvenedik évfordulójukhoz, az Omen a harmincadik évét tölti, s a Kalapács is már a huszadikban jár. És valamennyire a dolgaik is közösek, hisz Nagyfi László a Pokolgép, majd az Omen oszlopos tagja lett, akárcsak Kalapács, aki később megalapította a saját zenekarát. Sőt, van oly régi felvétel, amelyben Paksi Endre is a Pokolgépben basszusozik (régi idők metálja ez).

Éppen ezért igazán különleges hangulatú koncertnek ígérkezik a július 2-i a Barba Negrában, hisz az Omen és a Kalapács közösen ünneplik a születésnapjaikat.

Mindkét zenekar teljes koncertműsorral készül, az Omennel pedig Kalapács József és Koroknai Árpád is vendégeskedik.

Az estéhez a hangulatot a Monument alapozza meg, utánuk pedig az Alcohol lép színpadra.

Az Omen a harminc évet egy kétlemezes válogatásalbummal ünnepli, melyen a 2019-ben Koroknai Árpádot váltó Molnár Péter „Stula” (Stula Rock, ex-Mobilmánia) énekelt újra húsz klasszikust, mindemellett hallható rajta a tavaly megjelent A család című dal, valamint a Fagyott világ új változata is (lásd fentebb), melyeken mindhárom Omen-énekes (Stula, Koroknai és Kalapács József) hangja hallható. A dupla anyagon Stula éneke mellett egy alapos stúdiós ráncfelvarrás is hozzátett, hogy a lehető legjobban szólaljanak meg a jól ismert Omen-dalok (a stúdiómunkálatok a Denevér Stúdióban zajlottak Cserfalvi „Töfi” Zoltán és Boros Béla kezei alatt).

Két legendás magyar heavy metal zenekar lép fel a Barba Negrában péntek este Forrás: Hammer Music

Kalapács József szintén egy dupla lemezzel jelentkezik, Szelíd metálosok címmel.

Ez nem egyszerű válogatásalbum, 37 szelíd metál dalt tartalmaz az énekes teljes életművéből.

A kiadványon hallhatók a Pokolgép, az Omen, Hard, Kard, Akusztika és persze a Kalapács zenekar dalai eredeti vagy átdolgozott verziókban, illetve két vendégszereplés mellett hat teljesen újravett régi Omen- és Pokolgép-klasszikus és egy teljesen új Kalapács-dal, a címadó Szelíd metálosok is helyet kapott a lemezen. A Balkan Fanatik-féle Kósza vér és az Omen Fagyott világ felvételéből új változat készült, utóbbi Nagyfi Lászlóék Best Of Omen – 30 év válogatásán is szerepel.

A dupla jubileum mellett a Kalapács zenekarnak van még egy oka az ünneplésre; legutóbbi albumuk, a tavaly év végén megjelent Világvégre nemrég elérte az aranylemez státust.

(A borítóképen az Omen zenekar látható. Forrás: Hammer Music)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.