Borsod-Abaúj-Zemplén megye legszebb könyveit keresik

A 92. Ünnepi könyvhét alkalmából a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár idén is meghirdeti a Kötve-fűzve – az Év Könyve Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 2021 elnevezésű versenyét. A felhívásra a megyei kiadó által megjelentetett vagy a megyében működő grafikai stúdióban készült, ISBN-számmal ellátott művel lehet jelentkezni.

Magyar Nemzet
2021. 07. 09. 13:30
null
Forrás: rfmlib.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kötve-fűzve – az Év Könyve Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 2021 versenyre az előző két évben megjelent kötetekkel lehet nevezni augusztus 16-ig. Kiadó alatt nemcsak az úgynevezett kiadóvállalatot, hanem a könyv tényleges kiadóját például önkormányzatot, intézményt, esetleg magánszemélyt is értenek, így a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár az ő jelentkezésüket is várja – áll a könyvtár lapunkhoz eljuttatott közleményében.

A versenybe nevezhető könyvek száma nincs korlátozva és nevezési díjat sem kell fizetni. Jelentkezni kitöltött és a [email protected] e-mail-címre elektronikusan elküldött nevezési lappal lehet. A kiválasztott könyv, vagy könyvek két példányát a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárba (3530 Miskolc, Görgey A. u. 11.) kell eljuttatni. A nevezési lapot a könyvtár honlapjáról lehet letölteni.

Az elismerések odaítéléséről a szervezők által felkért zsűri dönt. Fontos szempont, hogy a grémium a könyvek tartalmát nem – csak a külsőt, a megjelenés minőségét értékeli. A díjazásra érdemes kötetek készítői kortárs képzőművészeti alkotást és oklevelet kapnak. Természetesen a közönségszavazás sem marad el, hiszen a pályázatra beérkezett kiadványokat a könyvhetet megelőzően a könyvtár központi épületben kiállítják, ez alapján dönthet a közönség arról, melyiket tartja a legigényesebbnek. A kötetek a kiállítás után a könyvtár tulajdonába kerülnek.

Az ünnepélyes eredményhirdetést szeptember 2-án, csütörtökön délelőtt 11 órakor a 92. Ünnepi könyvhét és 20. Gyermekkönyvnapok miskolci megnyitója előtt tartják a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. A versenyről további információ a 46/503-120-as telefonszámon, valamint a [email protected] e-mail-címen Bukta Szabinától vagy Csernikovics Grétától kérhető.

Fotó: Rfmlib.hu

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.