Steve Hackett online játszik a Djabéval a Budapest Jazz Clubban

A Genesis egykori gitárosa londoni otthonából mintegy 50 percet zenél együtt a Djabéval augusztus 5-én. Ő írta a The Magic Stag című új albumuk címadó dalát és szövegét is.

Magyar Nemzet
2021. 07. 28. 14:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Djabe & Steve Hackett The Journey Continues budapesti koncertjét a Covid-járvány angliai változásai miatt 2022. augusztus 18-ára kellett halasztani. Steve Hackett nem tud európai helyszínekre elutazni, ezért minden 2021. augusztusi fellépését 2022-re halasztotta.

A Djabe azonban augusztus 5-én ebben az évben is megtartja a koncertet Steve Hackett-tel, olyan formában, hogy a Genesis egykori gitárosa londoni otthonából kb. 50 percet együtt fog zenélni a Djabe muzsikusaival, interneten keresztül.

Így a Budapest Jazz Clubba ellátogató közönség Steve Hackettet is élőben fogja látni és hallani a modern technika segítségével, sőt a közönség kérdezhet is tőle. Ezen a különleges koncerten a közösen eljátszott Genesis- és Steve Hackett-klasszikusok mellett a Djabe új albumát, a The Magic Staget fogják bemutatni. Az eredeti Djabe & Steve Hackett The Journey Continues 2021 koncertre megváltott jegyek érvényesek a 2022-es koncertre vagy átcserélhetőek a helyszínen a 2021. augusztus 5-i koncertre, vagy igény esetén a vásárlás helyén visszaválthatóak.

Az újonnan meghirdetett koncertre jegyek kaphatók a helyszínen és a Jegymester.hu-n.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=xSEPrtQxBXM[/embed]

Az este folyamán a zenekar Steve Hackett-tel közösen nemcsak Genesis- és Steve Hackett-klasszikusokat fog együtt játszani, hanem a Genesis egykori gitárosa az új Djabe-album, a The Magic Stag bemutatásában is részt vesz Londonból.

A Djabe a magyarországi zenekarok közül egyedülálló módon öt éven belül már a hatodik lemezét jelentette meg Angliában.

Ezúttal nem Djabe & Steve Hackett név alatt adta ki az albumot az egész világon ismert Cherry Red Records, hanem az előadó kizárólag a Djabe. Ezzel óriási lépést tett előre az őt megillető pozíció kivívására a nemzetközi zenei életben. A fentiek nem jelentik azt, hogy Steve ne szerepelne az albumon, hiszen a lemez koncepciója és a címadó dal szövege neki és feleségének köszönhető. A Hackett házaspárt és alkotópárost Égerházi Imre: Magyar mondák, legendák című festménye ihlette a The Magic Stag megírására. Ezzel el is indították egy határozott úton a Djabe zenei és kreatív arculatáért felelős alkotókat.

Barabás Tamás és Égerházi Attila elhatározták, hogy a magyar népzenei kincs minél több elemét beépítik a címadó Csodaszarvas szerzeménybe, és törekednek a világzenei elemek felhasználására a többi kompozíció esetében is. Az albumot pedig a 2003-ban nemzetközileg is sikeres Táncolnak a kazlak mintájára, Égerházi Imre festményeinek koncepciójára, az alkotások „megzenésítésére” építik. Steve Hackett nem csupán a címadó kompozíció szövegét írta feleségével, Jo Hackett-tel karöltve, de narrátorként, valamint hét számában gitárosként is szerepel az albumon.

A felvételek ötvözik a progresszív rock, a jazz, a világzene és a magyar népzene elemeit.

Az angol kiadó beharangozójában kitér arra, hogy a Djabe napjainkban a világ egyik legkiválóbb progresszív/jazz/világzenei fúziós zenekara.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.