Közös főhajtás Janus Pannonius sírjánál az Eucharisztikus Világkongresszus előtt

Az évente megrendezett koszorúzáson most először vesz részt a pécsi megyéspüspök.

Magyar Nemzet
2021. 08. 23. 15:20
Fotó: Wikipédia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztus 26-án a Janus Pannonius Díj Alapítvány kurátorai, Benyhe István, Tirts Tamás és Szőcs Petra audiencián vesznek részt Felföldi László pécsi megyéspüspöknél, majd együtt megkoszorúzzák Janus Pannoniusnak, a 25. pécsi püspöknek, az első ismert magyar költőnknek a síremlékét – tudatta közleményében a Janus Pannonius Alapítvány kuratóriuma.

Az alapítványt néhai Szőcs Géza költő, drámaíró hozta létre.

Az évente megrendezett koszorúzáson most először vesz részt a pécsi megyéspüspök.

A Janus Pannonius Díj  olyan nem kormányzati szerv által alapított független szervezet, amely immáron tizedik alkalommal ítéli oda a világ talán legrangosabb költészeti díját, amelyet az amerikai sajtó néhány éve a költészeti Nobel-díjnak is nevezett. A még Szőcs Géza által kinevezett kurátorokhoz az alapító elnök halála után leánya is csatlakozott, így a továbbiakban ők hárman felelősek, hogy az alapítvány csak a költészet és a magyar kultúra érdekében tevékenykedjen és töltse be azt a pártatlan és mértékadó szerepet, amely az elmúlt időszakban is jellemezte – áll a közleményben.

(A borítóképen Janus Pannonius síremléke – Rétvári Sándor munkája – látható. Fotó: Wikipédia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.