Különleges programokat kínál a Zenélő Budapest zárórendezvénye

Hetedik évadának végéhez közeledik a Zenélő Budapest ingyenes koncertsorozat, amelynek részeként idén háromszázötven koncert valósult meg a főváros kultikus helyszínein. Augusztus 29-én a Millenáris, Széllkapu parkban egy egész napos felejthetetlen eseménnyel zárják az évadot – közölték lapunkkal a szervezők.

Magyar Nemzet
2021. 08. 19. 19:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Zenélő Budapest ingyenes programsorozata a világon egyedülálló módon kelti életre a főváros történelmi, kulturális múltját és jelenét; közel két hónapon át, a hét minden napján világszínvonalú produkciókkal várják a közönséget. Idén háromszázötven koncertet adtak a Zenélő Budapest művészei a főváros csodálatos helyszínein, a gazdag programot pedig egy záróeseménnyel koronázzák meg.

A 2020-ban elkészült Millenáris, Széllkapu park, Közép-Európa egyik legnagyobb pihenőparkja látja vendégül a Zenélő Budapest záróakkordját. Minikoncerteken keresztül kapunk ízelítőt az idei év programjából. Az egész napos ingyenes eseményt a huszár rézfúvósok promenád koncertje nyitja meg 11 órakor, azután népszerű klasszikusok csendülnek fel vonósnégyessel, valamint a magyar romantika nagyjai és a swingkorszak örökzöldjei is megszólalnak. Az este 19 órakor keződő zárókoncerten a Micheller Myrtill–Pintér Tibor „Voice and Guitar” duó formáció és a Götz Saxophone Quartet lép fel.

A közlemény szerint a mini- és nagykoncert mellett a kisebbeknek is számos programmal készülnek a szervezők: napközben indonéz gamelán hangszerfabrikáló műhely várja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt, majd egy gamelán koncerten hallhatják a különleges hangszer dallamait. Götz Nándor művészeti vezető és Lénárt András bábművész rendezésében az idei évadban debütált a Népi tánc és bábjáték című előadás, mely a népzene, néptánc és népi bábművészet elemeit ötvözi, s a produkciót most megtekintheti a közönség.

Bábjátékosok  Fotó: Zenélő Budapest

A tavalyi évad hagyományát folytatva hosszú távú, értékteremtő elemmel is kiegészül a koncertsorozat. Götz Nándor különleges közösségi hangszereket tervezett, amelyek interaktív kiállítás formájában megcsodálhatók és kipróbálhatók a nap folyamán. Idén újabb eszközökkel bővült a paletta, melyek ezúttal a zenei felfedezés, a játékosság és a mozgás együttes kalandjára hívják az érdeklődőket.

(A borítóképen interaktív gyermekprogram látható  Forrás: Zenélő Budapest)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.