Új könyvtár nyílt a budapesti Nagykörúton

A Körúti Könyvtár kiemelt feladata lesz a kortárs magyar és világirodalom gyűjtése és közösségi programok szervezése.

Magyar Nemzet
2021. 08. 30. 18:00
null
20210830 budapest terez krt 2 uj konyvtarat avatnak havran zoltan magyar nmezet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár két fiókkönyvtárának – a VI. kerületi Andrássy úti és a VII. kerületi Kertész utcai könyvtár – integrálásával jött létre a Körúti Könyvtár, amely a VI. Teréz körút 2–4. szám alatt, az Oktogon közelében közvetlenül a Nagykörútra nyíló épületben várja az olvasókat. Mivel mindkét korábbi könyvtárhoz közel helyezkedik el, így a régi olvasók is könnyen elérhetik, de nyitva áll a turisták előtt is.

A 26 ezres könyvállománnyal rendelkező Körúti Könyvtár kiemelt feladata a kortárs magyar és világirodalom gyűjtése. Jelentős részt képvisel még a szórakoztató irodalom is. Fontos szerepet játszik a szakkönyvi állomány bővítése, frissítése, főleg a társadalomtudomány, az idegen nyelvű és útikönyvek, illetve helytörténeti munkák gyűjtése. A 720 négyzetméteres, teljesen akadálymentesített könyvtárba 47-féle folyóirat, négy napilap és két idegen nyelvű napilap jár és DVD, valamint hangoskönyv is kölcsönözhető. A könyvtár három belső szintjét a lépcsők mellett egy üveglift köti össze. Az alagsori rendezvényi tér kiállítások, képzések, író-olvasó találkozók, műhelyek és klubok működtetésére is alkalmas, valamint közösségi térként is működik. 

A könyvtárban található tanulóbokszok és egyéni munkaállomásokon az ingyenes, széles sávú wifi révén lehetőség lesz saját eszközön végzett munkára vagy tanulásra is.

 

Borítókép: a Körúti Könyvtár a mai megnyitón. Fotó: Havran Zoltán

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.