A Nemzeti Múzeum kiadványai első alkalommal a könyvhéten

Másfél éves kényszerpihenő után végre újjáélednek a könyves szakma rendezvényei, szeptember 2–5. között ismét megrendezik az ünnepi könyvhetet. A Magyar Nemzeti Múzeum első alkalommal jelenik meg kiadványaival a Vörösmarty téren. Kedvezmény is lesz, húsz százalék.

2021. 09. 04. 11:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rosti címmel megvásárolható lesz Rosti Pál albuma (1858). Ez egy hibrid tárgy; egyedi mű, amely ugyanakkor öt példányban létezik; különálló képek gyűjteménye, egyúttal album, amelynek kezdete és vége van; hódolat a tudós Alexander von Humboldtnak, egyszersmind a magyar nemzetnek és a fotográfus nővéreinek ajándékozott vizuális trófea.

Kapható lesz a Metszéspont című kötet, amely tanulmányok sorozata a háborút követő politikai és társadalmi válságtól a trianoni gyászig és az azt követő újrakezdésig és a talpra állásig ível különböző tudományterületek képviselőit szólaltatva meg. A politika-, társadalom- és hadtörténet kutatói mellett a tanulmánygyűjteményben a tudomány-, az irodalomtörténet és a pszichológia képviselői is helyet kaptak, így a felvetett témák és szempontok új megvilágításba helyezik a száz évvel ezelőtti esemény helyét, és szerepét Magyarország XX. századi történetében és egyúttal jelzik azt is, hogy Trianonnak még mindig vannak nem elbeszélt történetei.

Aki pedig az Ars et virtus. Horvátország–Magyarország: 800 év közös kulturális öröksége című kötetre kíváncsi, szintén húszszázalékos kedvezménnyel megveheti a könyvhéten. A kötet az azonos című kiállítás tanulmányokkal kiegészített katalógusa, amely gazdag képanyaggal illusztrálva mutatja be a horvát–magyar kapcsolatok nyolcszáz éves történetét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.