Az Omega-alapító Benkő László tiszteletére emlékművet állítanak Tatán

Emlékművet avatnak az Omega-alapító Benkő László idézetével október 1-jén Tatán, novemberben egy emlékpadot is elhelyeznek a tiszteletére.

Magyar Nemzet
2021. 09. 28. 18:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Omega-alapító Benkő László idézete olvasható azon az emlékművön, amelyet október 1-jén avatnak fel Tatán, és novemberben egy rajongó adományaként egy emlékpadot is elhelyeznek a Szabadtéri Színpadon, ezen egy tábla jelzi majd Benkő László Tatához, a vizek városához való kötődését – adta hírül a zenekar. A legendás billentyűs hosszas betegeskedés után tavaly novemberben hunyt el.

Tatán negyven éve rendezték meg a híres-hírhedt rocktanácskozást, ahol a hatalom megpróbálta megregulázni a lázadó rockszakmát, kevés sikerrel. Az eseményről számtalan tudósítás és film készült. A vizek városában, Tatán október 1-jén fél négykor a Vértesszőlősi úton egy emlékművet fognak avatni, rajta a rockszakma minden idők egyik leghitelesebb emberének az idézetével, akinek a neve egyet jelentett a hiteles rockzenével. Tekintélye volt mindenki előtt, legyen az akármilyen merev gondolkodású pártfunkcionárius, ORI-vezető, lemezgyári kiadó, miniszter vagy újságíró. Zenésztársai tisztelték és szerették, hiszen letiltott bandáknak járta ki a világot jelentő koncertezés lehetőségét. A rajongók egyenesen imádták, mindenkihez volt egy kedves szava. Egy zenei ikon idézete fog felkerülni erre az emléktáblára Benkő Lászlótól. Novemberben a tatai Szabadtéri Színpadon pedig, egy emblematikus helyen, egy rajongó adományaként Benkő László-emlékpad kerül kihelyezésre, rajta egy táblával, amely hirdeti az Omega-alapító tagjának kötődését a vizek városához

– írta az Omega együttes egy bejegyzésében.

Benkő László tavaly novemberben hunyt el hosszas betegeskedés után, a járványhelyzet miatt szűk családi körben temették el a Farkasréti temetőben, ahol Frenreisz Károly, Lukács Sándor és Debreczeni Ferenc, az Omega dobosa mondott beszédet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.