időjárás -4°C Artúr, Vince 2022. January 22.
logo

Az Omega-alapító Benkő László tiszteletére emlékművet állítanak Tatán

Magyar Nemzet
2021.09.28. 18:28 2021.09.28. 18:39
Az Omega-alapító Benkő László tiszteletére emlékművet állítanak Tatán

Az Omega-alapító Benkő László idézete olvasható azon az emlékművön, amelyet október 1-jén avatnak fel Tatán, és novemberben egy rajongó adományaként egy emlékpadot is elhelyeznek a Szabadtéri Színpadon, ezen egy tábla jelzi majd Benkő László Tatához, a vizek városához való kötődését – adta hírül a zenekar. A legendás billentyűs hosszas betegeskedés után tavaly novemberben hunyt el.

Tatán negyven éve rendezték meg a híres-hírhedt rocktanácskozást, ahol a hatalom megpróbálta megregulázni a lázadó rockszakmát, kevés sikerrel. Az eseményről számtalan tudósítás és film készült. A vizek városában, Tatán október 1-jén fél négykor a Vértesszőlősi úton egy emlékművet fognak avatni, rajta a rockszakma minden idők egyik leghitelesebb emberének az idézetével, akinek a neve egyet jelentett a hiteles rockzenével. Tekintélye volt mindenki előtt, legyen az akármilyen merev gondolkodású pártfunkcionárius, ORI-vezető, lemezgyári kiadó, miniszter vagy újságíró. Zenésztársai tisztelték és szerették, hiszen letiltott bandáknak járta ki a világot jelentő koncertezés lehetőségét. A rajongók egyenesen imádták, mindenkihez volt egy kedves szava. Egy zenei ikon idézete fog felkerülni erre az emléktáblára Benkő Lászlótól. Novemberben a tatai Szabadtéri Színpadon pedig, egy emblematikus helyen, egy rajongó adományaként Benkő László-emlékpad kerül kihelyezésre, rajta egy táblával, amely hirdeti az Omega-alapító tagjának kötődését a vizek városához

– írta az Omega együttes egy bejegyzésében.

Benkő László tavaly novemberben hunyt el hosszas betegeskedés után, a járványhelyzet miatt szűk családi körben temették el a Farkasréti temetőben, ahol Frenreisz Károly, Lukács Sándor és Debreczeni Ferenc, az Omega dobosa mondott beszédet.