Concerto vonósokra

Az Anima Musicae Revolution! címmel indít sorozatot a Budapest Music Centerben.

Magyar Nemzet
2021. 09. 16. 20:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A négyalkalmas bérlet a zene forradalmait állítja középpontba, kiemelten a 20. század, valamint a kortárs és a klasszikus mesterek tükrén keresztül. A szeptember 17-i esten négy 20. századi remekmű csendül fel, amelyek a barokk concerto műfajában íródtak vonószenekarra. Hasonlóságok, különbözőségek, áthallások az európai zenei térképen.

Izgalmas párosítások, soha nem hallott vagy éppen régóta felfedezésre váró művek, szenvedélyek és rezignáltság – egy sorozat, amely újraéleszti a pandémia miatt elcsendesült koncertélet erőterét.

Műsoron: Grazyna Baczewicz: Concerto for string orchestra, Nino Rota: Concerto for strings, Igor Stravinsky: Basle Concerto, Arnold Cooke: Concerto for strings.
További információk: https://www.jegy.hu/program/anima-musicae-4-alkalmas-berlet-20212022-125090

(A borítókép forrása: Anima Musicae Kamarazenekar)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.