Dörner György és Gregor Bernadett is kapott Széchenyi-örökség okmányt

A magyar nyelv ügyéért tett erőfeszítéseikért és művészi teljesítményükért tüntette ki őket a Széchenyi család.

Magyar Nemzet
2021. 09. 21. 13:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Múzeum Dísztermében átadták a Széchenyi-örökség okmányát olyan művészeknek, akiket a Széchenyi család ma élő
tagjai elismerésben kívánnak részesíteni a magyar nyelv ügyéért tett erőfeszítéseikért, valamint egész  munkásságuk alatt nyújtott művészi teljesítményükért.

A magyar dráma napján az Újszínház három tagja is átvehette a díjat: Dörner György Kossuth-díjas színművész, Gregor Bernadett Jászai Mari-díjas színművész, valamint Kocsis István József Attila-díjas drámaíró. 

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány hisz abban, hogy vannak olyan állandó értékek, amelyeket nemzedékről nemzedékre át kell örökíteni, ez pedig megegyezik azzal, amiért én is tenni szeretnék.

 Hiszen az Újszínház a klasszikus értékeket szeretné megőrizni és továbbadni.

 Ez az  elismerés megerősít abban, hogy érdemes tenni a magyar kultúráért nap mint nap – mondta Dörner György.  

Gregor Bernadett szintén nagyon örül a díjnak: 

–   A munkámért kapott elismerés a legfontosabb számomra, erőt és hitet ad ahhoz, hogy továbbra is odaadással és alázattal álljak színpadra a közönség előtt – mondta a színésznő.

2021-ben a felsoroltakon kívül Buda Ferenc Kossuth-díjas költő, Körtvélyessy Zsolt Jászai Mari-díjas színművész, Mécs Károly Kossuth-nagydíjas színművész, valamit Udvaros Dorottya Kossuth-díjas színművész kapta meg az elismerést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.