Hámori Ildikó az Arany Medál-életműdíjas

A koronavírus-járvány miatt tíz hónapos csúszással osztották ki a 12. Arany Medál-díjakat, egy hónapon belül indul az idei év szavazása. 

Magyar Nemzet
2021. 09. 08. 17:15
null
Hmori Ildik sznmvsz tveszi az letmdj Arany Medl-djat Bodrogi Gyultl Budapesten, a Bethlen Tri Sznhzban 2021. szeptember 7-n. Tizenkettedik alkalommal adjk t az Arany Medl-djakat (alaptja Navarrai Mszros Mrton kulturlis jsgr, szerkeszt). Fotó:
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hámori Ildikó, Udvaros Dorottya, Gáspár Kata és Mészáros Béla színművészek, Szabó T. Anna költő-író, valamint Dombrovszky Linda filmrendező vehette át a közönség által odaítélt 12. Arany Medál-díjakat, amelyet kedden adtak át a budapesti Bethlen Téri Színházban. A most kitüntetett művészek 2020-ban érdemelték ki az elismerést, de a koronavírus-járvány miatt tíz hónapos csúszással tartották meg az átadóünnepséget.  
 

Gáspár Kata színművész átveszi a legígéretesebb tehetség díját Trokán Péter színművésztől     Fotó: Kovács Attila


Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser az est háziasszonyaként úgy fogalmazott, hogy „volt olyan időszak, amikor kint voltunk a színház aulájában, és most többedik éve már itt vagyunk bent a színházteremben”. Navarrai Mészáros Márton kulturális újságíró, a díj alapítója köszöntőjében ezt a fejlődési ívet mutatta be: 2008-ban, még gyermekként egyfajta „kulturális kezdeményezésként” alapította az Arany Medál-díjat, amelynek az évenként decemberben megrendezett díjkiosztóját 2013 óta állandó jelleggel a Bethlen Téri Színházban tartják. Kezdetben szponzoráció nélkül üzemeltette a díjat, csak évek múltán kapott először önkormányzati vagy magántámogatást. Emlékeztetett: 

október 5-én indul a 13. Arany Medál-díj szavazása, decemberben pedig már a 2021-es év díjátadójával készülnek.

 Ettől fogva Szeredi Sára üvegtervező pályázatnyertes elképzelése alapján készítik a díjakat. 
A 12. Arany Medál-díjkiosztón Andorai Péter Krisztián énekes, színész és Szabó Tamás zongoraművész SwingOver elnevezésű jazz-bluesduója lépett fel.

Borítókép: Hámori Ildikó színművész átveszi az életműdíjat Bodrogi Gyula színművésztől az Arany Medál-díjak 12. átadásán. Fotó: Kovács Attila

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.