Megújult a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteménye

Október 1-jén, a zene világnapján adják át a könyvtárhasználóknak a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár megújult Zenei Gyűjteményét.

Magyar Nemzet
2021. 09. 29. 11:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beruházás eredményeként a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteménye a Központi Könyvtár teljes 8. emeletén, korszerű belsőépítészeti környezetben, az eddigieknél nagyobb  alapterületen, megújult szolgáltatásokkal várja olvasóit. A gyűjtemény gerincét adó sok ezer zenei szakkönyvet, kottát és hangfelvételt a korábbinál kényelmesebben, a Központi Könyvtárban lehet elérni.
Újdonság a Közösségi tér, amely egyéni vagy közös tanulásra, zenés foglalkozások, beszélgetések, könyvtári órák tartására alkalmas. A Music Space az elmélyedés, alkotás, inspirálódás helyszíne, ahol már nemcsak zenehallgatásra, filmnézésre, adatbázisokban való kutatásra, hanem nyílt forráskódú kottaszerkesztő, videóvágó, kép- és szövegszerkesztő szoftverek használatára is lehetőség lesz. A tágasabb elhelyezésnek köszönhetően raktárból szabadpolcra került Dienes Gedeon tánctörténész, mozdulatművész ritka könyvekből álló hagyatékának jelentős része és több zenei folyóirat is. 
A szomszédos Pálffy-palotában a felújított összművészeti Ötpacsirta Szalon ad helyet a népszerű zenei koncerteknek, előadóesteknek, kiállításoknak, író-olvasó találkozóknak és egyéb kulturális eseményeknek.

(A borítókép forrása: Wikipedia.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.