Minden korosztályt vár az őszi Nagy táncválasztó

Ingyenes táncórákon, kerekasztal-beszélgetéseken, táncfilmvetítéseken és táncelőadásokon vehetnek részt vasárnap az érdeklődők a Táncpedagógusok Országos Szövetsége szervezésében. Több mint 40 táncstílust próbálhatnak ki táncpedagógusok közreműködésével Debrecenben, Győrben, Kecskeméten, Kőszegen, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Szegeden, Budapesten és Sopronban.

Magyar Nemzet
2021. 09. 20. 20:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két éve a tánc világnapja alkalmából hagyományteremtő szándékkal és rendkívüli sikerrel rendezték meg az első Nagy táncválasztó workshopot, amely az elmúlt években tovább folytatta diadalútját, és átszelve szinte az egész országot, mára több ezres közösséget vonzó programmá vált. A „Válaszd a táncot! Válassz egy táncot!” szlogennel meghirdetett esemény célja, hogy az ingyenes táncórákkal elérhetővé tegye minden korosztály számára a választás lehetőségét. A táncműfajok megismertetésén túl fontos a tánc és mozgás széles körű népszerűsítése, hogy minél többen a táncban találhassák meg az egészséges életmódhoz, a tudatos mozgáshoz és a közösségi élményhez vezető utat.

A Nagy táncválasztó esemény regionális helyszínei Sopron csatlakozásával tovább bővültek. A Liszt Ferenc Kulturális Központban táncaerobik, modern jazz, esküvői tánc, hastánc, néptánc, mazsorett és street jazz is választható. A táncórák mellett a Liszt Központban táncfilmvetítés, a Petőfi Színházban pedig a közelmúltban elhunyt kiváló táncfotográfus, Kanyó Béla kiállítása és táncgála is várja majd a közönséget. Budapesten idén a Budapest Táncszínház Depó Stúdiója ad lehetőséget a kreatív balettet, a kortárs táncot, Limón táncokat és az 1970-es évek diszkókorszakát idéző waacking táncstílust megismerni vágyók számára.

Debrecenben az Ifjúsági Ház a fő helyszín, klasszikus balett, hip-hop tánc, ír tánc, mazsorett, bachata és break is szerepel a lehetőségek között. Győrben a Győri Tánc- és Képzőművészeti Szakgimnázium Szabolcska utcai központja a fő helyszín, ahol kiváló táncpedagógusoktól és koreográfusoktól leshetik el az érdeklődők a balett, a boogie-woogie, a társastánc és akár a kubai salsa alapjait. Kecskeméten, a Grapevine Tánciskola ismét közel húsz táncműfajban szervezett táncórákat, szabadtéri színpadán pedig 10.00–16.00 óra között a kecskeméti tánciskolák műsorai várják majd a közönséget. Kőszegen a Béri Balog Ádám Általános Iskolába várják a táncolni vágyókat, afrojazz, country, kontaktjóga és népi játékok is szerepelnek az idei kínálatban. A táncórák mellett táncfilmekkel, 11.30 és 13.00 óra között kerekasztal-beszélgetéssel, valamint a kőszegi és a szombathelyi táncegyüttesek bemutatóival is készültek a szervezők. Miskolcon a Művészetek Háza ad otthont a rendezvénynek, ahol a klasszikus balett, a latin táncok és a történelmi társastáncok alapjai is megismerhetők, a szabadtéri színpadon a 10 órakor kezdődő megnyitót követően egész napos táncbemutatók várják a miskolciakat. Nyíregyházán a Luther utcai Evangélikus Általános iskolában az ismert táncműfajok mellett anya-lánya jazztánc és baba-mama tánc is várja a családokat. Aki pedig a légtáncot szeretné kipróbálni, a Bocskai utcai Légtorna & Mozgás Stúdió workshopjára is jelentkezhet. A Pécsi Művészeti Gimnázium már szombaton elindítja a Nagy táncválasztót, és a Dóm térre hívja a pécsi közönséget, ahol 10.30-kor a helyi tánciskolák, táncegyüttesek és a közönség közreműködésével a III. Nagy Táncválasztó Flashmobbal hívja fel a figyelmet a vasárnapi eseményekre. Szekszárdon a PTE Rákóczi úti campusa ad otthon a Nagy táncválasztónak, ahol az amerikai jazz, a Bercik-technika, a klasszikus balett és a kortárs táncórák mellett délután talk show gálaműsorral is készülnek a szervezők. Szegeden ismét a Szent-Györgyi Albert Agóra várja az érdeklődőket, ahol modern tánc, linedance, rock and roll, ír, indiai és szerb tánc is szerepel a választható táncműfajok között.

Regisztrálni szeptember 25-én 22 óráig az esemény honlapján (www.nagytancvalaszto.hu), az adott város órarendjét ismertető felületen lehetséges.


(Borítókép forrása: Nagy táncválasztó) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.