Tibeti misztika és progresszív rock

How to create címmel lemezbemutató koncerttel örvendezteti meg budapesti közönségét a Tulpa zenekar az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Crossover Uránia sorozatban október 1-jén. Az együttes új EP-je, vagyis középlemeze a napokban jelent meg How to create… Part two címmel, és az online zenemegosztó felületeken érhető el.

Magyar Nemzet
2021. 09. 27. 10:06
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A progresszív rockzenét játszó Tulpa zenekar 2019-ben alakult Győri Atilla gitár (ex-Trick), Jáger Zoltán dob (Jóvilágvan, ex-Trick), Binges Zsolt basszusgitár (FiSH!, Storm The Studio) és Székely Marci ének (ex-Ozone Mama, Superunknowns) felállásban. Nevük a tibeti misztikából ered, ahol a „tulpa” magas szintű guruk képzelete által teremtett lényt jelent, s jól illik a zenekar pszichedelikus rockos, metálos hangzásvilágához – olvasható az együttes lapunkhoz eljutatott közleményében. Mint írják, a csapat tavaly jelentkezett első kiadványával, a How to create… Part one-nal, amely megalapozta a jellegzetes Tulpa-hangzást, s amely a zenei szaksajtóban és a rockrajongók körében is kedvező fogadtatásra talált.

– Az új lemez anyaga, ha lehet, még egységesebb és hangzásában is modernebb – fogalmazott a zenekar énekese, Székely Marci. Az új dalokat – ahogy az első kislemezt is – Szegeden, a Miracle Sound stúdióban vették fel Vári Gábor vezetésével, aki nemcsak hangmérnökként, de producerként is irányította a munkát. Továbbá producerként és zenészként közreműködött az albumon a Kispál és a Borz, illetve a Kiscsillag dobosaként is ismert Mihalik Ábel multiinstrumentalista. – A dalok olyan embereknek szólnak, akik igénylik a kiművelt, átgondolt, tudatosan letisztított, de ösztönös dolgokat. Akik szeretnek és tudnak „utazni” zenehallgatás közben – vallja a Tulpa. A lemez zenéi fizikai hordozón egyelőre nem elérhetők, csak az online zenemegosztó csatornákon.

A közlemény szerint az új dalokat élőben október 1-jén, az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatják be az első kislemez dalaival együtt a Crossover Uránia könnyűzenei koncertsorozat részeként. Az esten vendégelőadók is fellépnek. A Tulpa előtt Balogh Borsa (Űrlénykirály) gitárjátéka hangolja a közönséget, a zenekarba pedig beszáll majd Mihalik Ábel is. Igazi zenei csemege ígérkezik tehát, a filmszínház nagytermének patinás környezete pedig különleges körítést ad a How to create… Part one és Part two dalainak.

Borítókép: a Tulpa zenekar. Fotó: Bobal Photography

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.