időjárás 3°C Antal, Antónia 2022. January 17.
logo
A Keresztény Színházi Fesztivál megnyitóját november 3-án tartják az Újszínház nagyszínpadán

Angyalszárnyak és Asszonyok

Magyar Nemzet
2021.10.18. 09:00
 Angyalszárnyak és Asszonyok

A Keresztény Színházi Fesztivál megnyitóját november 3-án tartják az Újszínház nagyszínpadán. Az első előadás a Blaskó Balázs rendezte Csiky Gergely-darab lesz, A nagymama. Szintén a nyitónapon az Újszínház Galériában nyílik Mayer István, a népművészet mestere, szobrászművész és szemeskályha-készítő mester kiállítása. A produkciókkal a szervezők a hit és a szakralitás közösségformáló, valamint nemzetépítő és -megtartó erejére szeretnék felhívni a figyelmet.

November 4-én tartják a Szakralitás a művészetben című szakmai beszélgetést a Bubik István Stúdiószínpadon. Az érdeklődők este hétkor találkozhatnak Böjte Csabával és színjátszóival a nagyszínpadon, a gyerekek ez alkalommal A muzsika hangja című világhírű musical részleteit adják elő a közönségnek.

Fazekas István A pillanat érkezése című, Bártfay Rita által rendezett monodrámája november 5-én tekinthető meg a Bubik István Stúdiószínpadon. Széchenyi István gróf szerepében Jánosi Dávid lesz látható. Este hétkor viszik színpadra a Veszprémi Petőfi Színház Békediktátum – Trianon 100 című előadását, Oberfrank Pál rendezésében. Az előadást a nagyszínpadon tartják.

November 6-án mutatják be az Abigél titkai című előadást, Piros Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész előadásában és szerkesztésében a Bubik István Stúdiószínpadon. Este a Szent Efrém Férfikar Angyalszárnyak című koncertjét hallhatják az érdeklődök a nagyszínpadon. A férfikar 2019-ben jelentette meg Wings című lemezét, amely négy kontinens dallamait eleveníti meg.

November 7-én viszik színre Bártfay Rita ren­dezésé­ben Fazekas István Zrínyi Ilona című történelmi monodrámáját a Bubik István Stúdiószínpadon. Zrínyi Ilona szerepében Brunner Mártát láthatjuk, Caraffa generális hangja Dörner György lesz. Este hétkor a Csíksomlyói passiót mutatják be a Nagyszínpadon, Nagy Viktor rendezésében. Az előadáshoz Rossa ­László készített a drámához szorosan kapcsolódó zenei anyagot, részben a passiókban gyakran szereplő egyházi énekek felhasználásával. Az előadást az Újszínház Kerényi Imre emlékének ajánlja.

A fesztivál fővédnöke Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója.

Borítókép: Jelenet a Csíksomlyói passió című előadásból. Fotó: Kurucz Árpád