Angyalszárnyak és Asszonyok

A Keresztény Színházi Fesztivállal a szervezők a hit és a szakralitás közösségformáló, nemzetépítő és -megtartó erejére szeretnék felhívni a figyelmet.

Magyar Nemzet
2021. 10. 18. 9:00
Új Színház , Csíksomlyói búcsú Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Keresztény Színházi Fesztivál megnyitóját november 3-án tartják az Újszínház nagyszínpadán. Az első előadás a Blaskó Balázs rendezte Csiky Gergely-darab lesz, A nagymama. Szintén a nyitónapon az Újszínház Galériában nyílik Mayer István, a népművészet mestere, szobrászművész és szemeskályha-készítő mester kiállítása. A produkciókkal a szervezők a hit és a szakralitás közösségformáló, valamint nemzetépítő és -megtartó erejére szeretnék felhívni a figyelmet.

November 4-én tartják a Szakralitás a művészetben című szakmai beszélgetést a Bubik István Stúdiószínpadon. Az érdeklődők este hétkor találkozhatnak Böjte Csabával és színjátszóival a nagyszínpadon, a gyerekek ez alkalommal A muzsika hangja című világhírű musical részleteit adják elő a közönségnek.

Fazekas István A pillanat érkezése című, Bártfay Rita által rendezett monodrámája november 5-én tekinthető meg a Bubik István Stúdiószínpadon. Széchenyi István gróf szerepében Jánosi Dávid lesz látható. Este hétkor viszik színpadra a Veszprémi Petőfi Színház Békediktátum – Trianon 100 című előadását, Oberfrank Pál rendezésében. Az előadást a nagyszínpadon tartják.

November 6-án mutatják be az Abigél titkai című előadást, Piros Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész előadásában és szerkesztésében a Bubik István Stúdiószínpadon. Este a Szent Efrém Férfikar Angyalszárnyak című koncertjét hallhatják az érdeklődök a nagyszínpadon. A férfikar 2019-ben jelentette meg Wings című lemezét, amely négy kontinens dallamait eleveníti meg.

November 7-én viszik színre Bártfay Rita ren­dezésé­ben Fazekas István Zrínyi Ilona című történelmi monodrámáját a Bubik István Stúdiószínpadon. Zrínyi Ilona szerepében Brunner Mártát láthatjuk, Caraffa generális hangja Dörner György lesz. Este hétkor a Csíksomlyói passiót mutatják be a Nagyszínpadon, Nagy Viktor rendezésében. Az előadáshoz Rossa ­László készített a drámához szorosan kapcsolódó zenei anyagot, részben a passiókban gyakran szereplő egyházi énekek felhasználásával. Az előadást az Újszínház Kerényi Imre emlékének ajánlja.

A fesztivál fővédnöke Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója.

Borítókép: Jelenet a Csíksomlyói passió című előadásból. Fotó: Kurucz Árpád

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.