Elindult az Artotek online alkotóművészeti platform

Meglátni és megszeretni mottóval indult útnak, hiánypótló jelleggel az Artotek.hu alkotóművészeti platform, amelyen művészek, galériák, műkereskedők és a műalkotások iránt érdeklődő vásárlók találkozhatnak egymással. A portál egy százas toplistát is megjelenít.

2021. 10. 25. 20:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több tíz alkotói portfólió érhető már el az Artotek.hu portálon, amely azzal a céllal jött létre, hogy művészek és galériák eladó művészeti alkotásait közvetítse a vásárlóközönséghez, így a műalkotások a legegyszerűbben és a legkedvezőbb áron jussanak el azokhoz, akiknek készültek. Mivel a járványhelyzet megnehezítette a művészek és közönségük egymásra találását, az oldal létrehozói úgy vélik, a korábbiaknál fontosabbá vált az internetes jelenlét, az új technikák beiktatása a művészek értékesítési gyakorlatába. A platformmal olyan eszközt adtak az alkotók kezébe, amellyel kibővíthetik vásárlói körüket, elérhetik azokat a vevőket, akikhez eddig nem volt lehetőségük eljutni. Ezen túlmenően a művészek és galériák számára három hónapos ingyenes próbahasználatot, a nyitó portfólióban ingyenes megjelenést tettek lehetővé. 

A regisztráló alkotóknak biztosított szolgáltatások is széleskörűek. A portálra az eladásra szánt alkotások adatokkal, leírással, fotókkal együtt tölthetők fel, emellett maga a művész is bemutatkozhat, megjelenítheti, milyen kiállításokon vett részt, milyen katalógusokban szerepel, milyen díjakkal tüntették ki, milyen honlapon, közösségi oldalon tekinthetők meg munkái. A galériák úgyszintén bemutatkozhatnak, kiemelhetik hirdetéseiket, így az érdeklődők a főoldalról könnyebben rájuk találhatnak, de – akárcsak az egyéni művészek – bizonyos paraméterek megadásával (korszak, stílus, téma) el is menthetik mások hirdetéseit, aminek köszönhetően az újak automatikusan megérkeznek az igénylő e-mail-címére.

A weboldalon kategória (festmény, fotó, kép, grafika, print, szobor, plasztika), téma, stílus, eladó típusa (galéria, műkereskedő, művész, magáneladó), de ár és méret szerint is lehet keresni. Rugalmasságot biztosít az érdeklődőnek, hogy az alkotások, az alkotók, a galériák, a hírek és a díjcsomagok is közvetlenül elérhetők. Sőt a részletes keresés is engedélyezett, így az akciós ajánlatokról egyből értesülhet a vevő. A virtuális gyűjtemény emellett azoknak is kiváló tájékozódási pont, akik nem feltétlenül vásárolni szeretnének, csupán a kortárs magyar művészek munkásságáról kívánnak többet megtudni, hiszen naprakész és hiteles információkhoz juthatnak róluk a portálon. 

A platformra több szempontból is érdemes regisztrálni. Egyik előnye, hogy aki itt művészi profillal rendelkezik, évről évre lehetőséget kap arra, hogy az Fine Art Hungary Szakértői Testület szakmai válogatása alapján bekerüljön a top 100-ba, amely már fel is került a portálra. Ez azon művészek listája, akikre művészettörténészekből és műgyűjtőkből álló szakértői csapat tett javaslatot. A testület elnöke Szurcsik József Munkácsy-díjas festőművész, tagja Nagy T. Katalin művészettörténész, Ledényi Attila, az Art Market Budapest alapító-igazgatója, Völgyi Miklós műgyűjtő és Balogh Péter ügyvéd, az Amadeus Művészeti Alapítvány kuratóriumi elnöke. A lista minden évben megújul, a szakemberek az alkotó művészi képzettségét, pályafutásának jellemzőit, díjait, elismeréseit, kiállításait, katalógusait, műtárgypiaci publikációs értékeléseit, kritikáit, értékesítési adatait és látogatói értékeléseit fogják figyelembe venni rangsoroláskor. Az oldal látogatói azok munkáit minősíthetik, akik profiloldalukon ezt lehetővé teszik. 

Az a művész, akit érdemesnek tartanak arra, hogy bekerüljön a Fine Art Hungary Top 100-ba, feltüntetheti a lista brandlogóját a művészi profilján, a műtárgyhirdetésein és az értékesítésre kínált műtárgyain. A portál szakmai menedzsere, Honti Katalin szerint a Fine Art Hungary szakértői testületének szaktudása, tapasztalata és piacismerete garancia arra, hogy a százas listán szereplő művészek a legmagasabb alkotói kvalitásokat képviselik, műveik időtálló értékek.

Borítókép: Szurcsik József festőművész. Fotó:MMA

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.