Időutazás mint gyógyszermellékhatás

Zanox – Kockázatok és mellékhatások címmel forgatott romantikus sci-fi-t, a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával Baranyi Benő. A rendező első mozifilmjében az időutazás és a humor mellett keverednek a műfajok, a kisebb szerepekben pedig influenszerek is feltűnnek.

Magyar Nemzet
2021. 10. 26. 16:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábbi rövidfilmjeiért, a Bújócskáért és az Anjáért több kitüntetést is kapott már, ezúttal a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával készít mozifilmet Baranyai Benő. A Dunaújvárosi és komlói forgatások tizenkilenc nap alatt történtek, a Budapesten játszódó látványos bulijelenet még hátravan.

A történet egy vidéki iparvárosban zajlik. A tizennyolc éves, gátlásos főszereplő pánikrohamaira a helyi gyógyszergyár Zanox nevű ingyenes kísérleti tablettáit kapja, de nem várt mellékhatások, nevezetesen időugrások jelentkeznek nála, melyek során a múltba tesz látogatásokat. Ezek azonban megoldhatatlannak tűnő bonyodalmakba torkollnak.

A rendező szerint a Zanox műfaji alapokon nyugszik, ugyanakkor feszegeti is a határokat, hogy élvezetesen térjen el azoktól. A főszerepekben a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem színművészeti szakán idén diplomázott Bálint Előd, illetve a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója, Erdős Lili látható; az operatőr Gajdics Dávid, a vágó pedig Kis André.

A film a Salamandra Film gyártásában, Romwalter Judit és a SPARKS Camera & Lighting koprodukciójában készül. A producerek Gyurin Zsuzsi és Molnár Dániel, a koproducer Oskó-Szabó Csaba, az exclusive producer pedig Sümeghy Claudia. A bemutatót 2022-re tervezik.

A borítókép forrása: Origo.hu

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.