Javában zajlik a Múzeumok Őszi Fesztiválja a Herman Ottó Múzeumban

Kiállításokkal, ismeretterjesztő előadásokkal, élményfestéssel és hangfürdővel is várja az érdeklődőket a miskolci Herman Ottó Múzeum a 16. Múzeumok Őszi Fesztiválján november 11-ig. Emellett az esemény ideje alatt kedvezményes jegykonstrukciókat biztosítanak látogatóiknak.

Magyar Nemzet
2021. 10. 07. 12:00
null

Kiállításokkal, ismeretterjesztő előadásokkal, élményfestéssel és hangfürdővel is várja az érdeklődőket a miskolci Herman Ottó Múzeum a 16. Múzeumok Őszi Fesztiválján november 11-ig. Emellett az esemény ideje alatt kedvezményes jegykonstrukciókat biztosítanak látogatóiknak.

Közel 130 hazai múzeum több mint 600 különböző programmal, összesen mintegy 1200 eseménnyel készült a 16. Múzeumok Őszi Fesztiváljára. Az idei rendezvény mottója a múzeumi harmónia, erre törekszik programjaival a vidék legnagyobb múzeumaként a Herman Ottó Múzeum is – áll az intézmény lapunkhoz eljuttatott közleményében. Mint írják, holnap 17 órától folytatódik a Három asszó – Kardok, történetek, kitekintések a Kárpát-medencéből című előadássorozat a Petró-házban, ahol a miskolci vívás kezdeti időszakát ismerhetik meg a látogatók. Holnap ugyanebben az időpontban nyílik meg Fejér Ernő Prae/Post 1966–2021 című kiállítása a Rákóczi-házban. Az október 21-ig (keddtől vasárnapig 9–17 óra között) látogatható tárlatot Bán András műkritikus nyitja meg. A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy a Herman Ottó Múzeum és a Miskolci Galéria kiállításai védettségi igazolvány nélkül látogathatók, azonban a kiállítóterekben kötelező a szájmaszk használata. 

Október 13-án 16 órától újra Pilinszkyvel találkozhatunk a Thália-házban, ahol közösen gondolkodhatunk arról, hogy vajon mi motiválja az alkotót, honnan jönnek a példaképek, mennyire tudatos a művészi alkotómunka és mennyire irányítható a folyamat. Ugyanezen a napon a Pannon-tenger Múzeumban jógázni és hangfürdőzni várják a kikapcsolódni vágyókat. Igazán unikális tárlatlátogatásra invitálják a látogatókat október 15-én 16 órától. A Kárpátok ásványai kiállításban kristályos, üveges, szikrázó, csillanó, lágy hangok, a Képtárban a XIX. és XX. század elején festett műveket bemutató térben a korra jellemző komolyzene csendül fel. A kiállítások megtekintése után élményfestésen vehetnek részt az érdeklődők, ahol a hangok keltette érzelmeket, hangulatokat színekkel fejezik ki. Az élményfestés során kitérnek a színek szimbolikájára, érzelmeket kifejező hatásukra. A hanghatásokat folyamatosan hallgatva színekkel jelenítik meg a természeti jelenségekhez kapcsolódó érzelmeket, hangulatokat. A színek megjelenítése, festése pihentető, felszabadító, stresszoldó hatású minden korosztály számára.

A Tiétek is a múzeum! szlogen jegyében a rendvédelmi dolgozók és a felsőfokú intézményekben oktatók számára külön programokkal készülnek mindamellett, hogy a koronavírus-járvány alatt a frontvonalban helytálló egészségügyi dolgozók továbbra is élhetnek a kedvezményes belépési lehetőséggel. De nem maradnak el azok a színvonalas szakmai programok sem, amik az intézmény ismérvei, így többek között várostörténeti konferenciával, új kiállításokkal, ismeretterjesztő előadásokkal, valamint régi/új múzeumpedagógiai foglalkozásokkal is várják az érdeklődőket.

Ráadásul a Múzeumok Őszi Fesztiválja ideje alatt kedvezményes jegykonstrukciókat biztosítanak látogatóik számára. A részletes programkínálat itt érhető el.


A borítókép forrása a Wikipédia

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.