időjárás 4°C Aranka 2023. február 8.
logo
A János vitézben együtt van magyar föld valósága és a magyar lélek álma

Jubileumi előadáson ünnepelt a Déryné Társulat

Magyar Nemzet
2021.10.13. 14:25
Jubileumi előadáson ünnepelt a Déryné Társulat

A János vitéz 50. jubileumi előadását ünnepelte a Déryné Társulat tegnap Tapolcán. A Berettyán Nándor által rendezett produkció premierje tavaly augusztusban volt Sátoraljaújhelyen. Az azóta eltelt idő alatt Petőfi Sándor klasszikusát az ország számos településére sikerült elvinni a Vándorszínház alprogram révén, így több mint hétezer néző tekinthette meg.

A Déryné Társulat rendhagyó formában, bő egy óra leforgása alatt mutatja be Petőfi Sándor halhatatlan klasszikusát. Az előadás nem csupán az iskoláskorúak, hanem az egész család számára maradandó élményt nyújt lendületes, fiatalos játékmódjával. 

Ahogy Szerb Antal írta Petőfi remekművéről: 

A János vitéz az, amit az ember szeretne odaajándékozni külföldi ismerőseinek, hogy megérezzék a magyar népjelleg melegségét, humorát, semmihez sem fogható báját, hogy megérezzék a magyar szívverését. Ebben a műben csodálatosan együtt van a magyar föld valósága és a magyar lélek álma.

A Déryné Program küldetésének megfelelően ezen értékeket kívánja minél több emberhez eljuttatni. 

Fotó: Molnár Luca

A jubileum alkalmából Kis Domonkos Márk, a Déryné Program igazgatója is ellátogatott Tapolcára, ahol az előadás után a társulat játékkal és meglepetéssel is készült.  – Nagy öröm, hogy a János vitézzel ilyen szép kerek számhoz érkeztünk, és most együtt tudjuk ünnepelni az 50. jubileumi előadást – mondta köszöntőjében Kis Domonkos Márk. Nagy visszaigazolás ez számunkra, mind a befogadó településektől, mind a közönség részéről. Munkánk során a legnagyobb motivációt a közönség elismerése jelenti és azok a pillanatok – amilyen a mostani is –, amikor 228 mosolygó szempár tekint vissza ránk, örökre bevésődnek az emlékezetünkbe. Köszönjük, hogy együtt ünnepelhetjük ezt a kiemelkedő alkalmat és köszönöm a társulatnak, hogy 50. alkalommal is változatlan lelkesedéssel, odaadással és szakmai felkészültséggel állnak a színpadon – emelte ki az igazgató. 

Borítókép: Jelenet a János vitézből. Fotó: Molnár Luca

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.