Két hangversenyt ad ősszel Hegedűs Endre

Hegedűs Endre Kossuth- Liszt- és Cziffra-díjas zongoraművész két koncertjére hívja fel a figyelmet a Bánffy György Kulturális Szalon ajánlójában. Az első holnapután este lesz a Vigadó dísztermében, a másik november 23-án este a Zeneakadémia nagytermében.

Magyar Nemzet
2021. 10. 18. 11:30
Forrás: Hegedűs Endre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pandémia miatt kétszeresen halasztott hangversenyen a Vigadóban elhangzik Beethoven c-moll Holdfény szonáta, op. 27 No.; Liszt: h-moll szonáta, S. 178 Liszt: A Villa d’Este szökőkútjai, S. 163/4 és Muszorgszkij: Egy kiállítás képei. A hangverseny rendezője: a Stúdió Liszt Kft.

November 23-án a Zeneakadémián Tiszta volt mint egy könnycsepp címmel Hegedűs Endre Chopin-estjét hallhatja a közönség, amelyben közreműködik Hegedűs Katalin. A műsorban elhangzik két polonéz: cisz-moll, op. 26 és A-dúr, op. 40; cisz-moll Fantaisie-impromptu, op. 66; két keringő, op. 64: cisz-moll No. 2 s Desz-dúr No. 1; b-moll scherzo, op. 31; C-dúr rondó két zongorára, op. 73. A szünet után két noktürn p. 9: b-moll No. 1 és Esz-dúr No. 2 ; g-moll ballada, op. 23; f-moll fantázia, op. 49;fisz-moll polonéz, op. 44. 

(A borítókép forrása: Hegedűs Endre)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.