Strasbourgban nyílt kiállítás Máté Bence természetfotóiból

Máté Bence természetfotó-kiállítása nyílt meg a strasbourgi Katedrális téren, az Euró­pa Tanács Miniszteri Bizottságának ez év májusától novemberig tartó magyar elnökségéhez kapcsolódóan. A több mint hatszáz fotóból álló és hetvenezer LED izzóval megvilágított kiállítást november 10-ig tekintheti meg a közönség. 

Munkatársunktól
2021. 10. 07. 10:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szabadtéri tárlatot Schőberl Márton, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kulturális diplomáciáért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg. Az államtitkár kiemelte, hogy a magyar elnökség egyik prioritása a környezetvédelem, Máté Bence képei pedig a művészet nyelvén hívják fel a figyelmet ennek a témának a fontosságára. Máté Bence az első magyar, aki 2010-ben elnyerte a fotózás Oscar-díjaként számon tartott Év természetfotósa díjat, és eddig az egyetlen olyan fotós a világon, aki ifjúsági és felnőtt mezőnyben is fődíjat tudott nyerni. 
A magyar ET-elnökség kulturális megjelenésének fontos célja a magyar kultúra sokszínűségének, értékeinek bemutatása. Így a fél év során a természetfotók mellett előtérbe kerül a magyar zene, film és dizájn is, a programsorozatot pedig a Magyar Állami Népi Együttes kárpát-medencei táncokat bemutató előadása zárja majd. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.