időjárás 28°C Huba 2022. augusztus 19.
logo

Elkezdődött a Zeneakadémia kecskeméti Kodály Intézetének belső felújítása

Magyar Nemzet
Forrás: Zeneakadémia
2021.11.16. 17:00 2021.11.16. 18:13
Elkezdődött a Zeneakadémia kecskeméti Kodály Intézetének belső felújítása

Az épület tetőszerkezetét és külső homlokzatát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem az előkészítési szakaszban már helyreállíttatta. A most induló ütemben a kolostorépület teljes belső felújítása, korszerűsítése és akadálymentesítése történik meg, a műemléki értékek megőrzésével. A másfél évesre tervezett kivitelezés 2021. november 12-én kezdődött a munkaterület átadásával. 

A kivitelezés eseményeiről az egyetem ITT rendszeresen közöl majd információkat.

Az épület tetőszerkezetének és külső homlokzatának helyreállítása már megtörtént   Fotó: Zeneakadémia/Fejér Gábor

Eközben halad a beruházás második ütemének, az új épületszárny és a Kodály-kert építésének előkészítése is. A Mányi István Építészstúdió tervei szerinti bővítés korszerű oktatási, kutatási és kollégiumi helyiségeket, 350 fő befogadására alkalmas hangversenytermet, valamint kétszintes mélygarázst foglal magában. Az összehangolt fejlesztés része a Kada Elek Technikum majdani kiköltözése a korábbi Rudolf laktanyában létrejövő új épületkomplexumba.

Az érdeklődők a vázlattervet ITT tekinthetik meg.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem részeként Kecskeméten működő Kodály Intézet fejlesztése a Modern városok program segítségével valósul meg,

 célja a világhírű zeneszerző, zenetudós Kodály Zoltán szellemi hagyatékát őrző és ápoló, nemzetközi elismertségű oktatási-kulturális intézmény infrastrukturális hátterének biztosítása, a felhalmozott tárgyi és szellemi tudás közkinccsé tétele, egy regionális szinten hiánypótló hangversenyterem és rendezvényközpont kialakítása, valamint Kecskemét építészeti, kulturális és turisztikai értékeinek gyarapítása.

A kolostorépület belső felújításánál a műemléki értékek megőrzésére törekednek  Fotó: Zeneakadémia/Tuba Zoltán

A beruházás a városnak is lehetőséget biztosít regionális kulturális vezető szerepének és nemzetközi kapcsolatainak erősítésére.

Borítókép: A kecskeméti Kodály Intézet hangversenyterme (Fotó: Zeneakadémia)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.