Ennio Morricone családja koncertturnét jelentett be az elhunyt zeneszerző tiszteletére

November 10-én az Oscar-, Grammy- és kétszeres Golden Globe-díjas olasz zeneszerző, Ennio Morricone születésnapján jelentette be az elhunyt legenda családja: világturnét szerveznek a mester tiszteletére. Az egyetemes filmzene egyik legismertebb és legnagyobb hatású alakjának slágereit megszólaltató koncertsorozatnak budapesti állomása is van. 2022. december 18-án 20.00 órakor a Papp László Budapest Sportarénába érkezik az Ennio Morricone – The Official Concert Celebration.

Magyar Nemzet
2021. 11. 10. 15:00
Forrás: Ennio Morricone - The Official Concert Celebration
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ennio Morricone több mint ötszáz kottát írt a film- és tévéiparnak, valamint több mint száz komplett zeneművet komponált. 2014 és 2019 között 111 koncertet adott csak Európában, több mint nyolcszázezer fős nézőközönségnek. 2019-ben, közvetlenül a színpadtól való visszavonulása után kezdett el dolgozni egy vadonatúj koncertprodukción, amelyben a legnagyobb klasszikus filmjeit elevenítette volna fel. A nagyszabású, látványos produkciót szimfonikus zenekar, kórus illetve fia, Andrea Morricone vezénylésével mutatták volna be. 2020 közepére fejezte be az új műsor terveit, azonban a koncertet már nem élhette meg, tavaly július 6-án, 91 éves korában elhunyt.

 

A budapesti koncert plakátja     Fotó: Ennio Morricone – The Official Concert Celebration

 

Az Oscar-, Grammy- és kétszeres Golden Globe-díjas olasz zeneszerző családja nem hagyta, hogy a produkció a feledés homályába merüljön, és 2022-ben turné keretén belül színpadra állítja a koncertet.

A magyar rajongók 2022. december 18-án 20 órakor a Papp László Budapest Sportarénában élvezhetik Ennio Morricone emlékműsorát,

melyet fia, Andrea Morricone fog vezényelni. A zenei élmények mellett soha nem látott felvételeket is bemutatnak a maestróról munka, illetve interjú közben.

Andrea Morricone az új műsorról elmondta: 

Ez szomorú élmény is egyben. Természetesen nagyon hiányzik az édesapám, de az, hogy megtisztelhetem őt azzal, hogy teljes szimfonikus zenekarral és kórussal vezénylem a fenomenális zenéjét, nagy és mély érzelmekkel teli élmény lesz, nagyon várom hogy együtt ünnepeljem őt rajongóival szerte a világon.

A jól ismert dallamokat a Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar és több mint ötven énekesből álló kórus szólaltatja meg.

A budapesti koncert jegyértékesítése november 12-én pénteken 10 órakot kezdődik az www.eventim.hu-n, illetve a Tex jegyirodáiban.

Borítókép: Andrea és Ennio Morricone (Ennio Morricone – The Official Concert Celebration)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.