Hamarosan kezdődik a Várkert Bazár adventi programsorozata

A Várkert Bazár idei adventi programsorozatának fókuszában a családok állnak. November 22. és december 30. között napközben kézműves-foglalkozások, kortárs iparművészeti vásár és izgalmas színházi előadások is várják a gyerekeket és felnőtteket. Míg esténként koncertekkel hangolódhatunk az ünnepekre – jelentette be a programokat ismertető mai sajtótájékoztatón Sikota Krisztina, a Várkapitányság Nonprofit Zrt. turisztikai és kulturális vezérigazgató-helyettese.

2021. 11. 12. 16:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Immár hetedik alkalommal rendezi meg adventi programjait a Várkert Bazár, ám idén időben és térben is kitágítva, nagyobb szabású programsorozattal várják a látogatókat az adventi készülődésre és ráhangolódásra, amely a Bogányi Trió koncertjével kezdődik november 22-én – mondta Sikota Krisztina. Mint kiemelte, a programok fókuszában a családok állnak, így advent vasárnapjain ingyenes kézműves foglalkozások, színházi előadások és iparművészti vásár várja az érdeklődőket. Sikota Krisztina hozzátette:

az iparművészeti vásár részeként idén a Várkapitányság a Regőczi Alapítvánnyal a Covid-árváknak jótékonysági gyűjtést is szervez.

– Advent harmadik vasárnapján a Királyi Lovardában gyerekprogramokat szervezünk, s megrendezzük a Sisi karácsonya közkedvelt sétánkat is, míg a Várkert Bazár kertjében mesekiállítással várjuk a gyerekeket és felnőtteket. A programokat közös, ünnepélyes gyertyagyújtás köti össze az esti koncertekkel, ami még meghittebbé teszi az adventet – mutatott rá Sikota Krisztina, aki kitért arra is, hogy a látogatókat arra kérik, viseljenek maszkot.

Bogányi Gergely, Sikota Krisztina, Tóth László, Tóth Vera és Delov Jávor a sajtótájékoztatón            Fotó: Várkapitányság

Különleges koncertet ad a Bogányi Trió november 22-én. Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész elmondása szerint összművészeti produkcióval készülnek. Franz Peter Schubert osztrák zeneszerző egyik legismertebb műve, a Téli utazás kerül a középpontba. A darab énekhangra írt részét ezúttal két hangszerrel, oboával és fagottal jeleníti meg a zenekar. – A zeneirodalom egyik legnagyobb kincse ez, amit újra és újra fel kell fedezni, hogy a közönség lelkéhez eljusson. Az esten a művészi hangulat megteremtését festmények egészítik ki, amivel vizuálisan is reflektálnak a hangzás élményéhez. Wilhem Müller verseit pedig Patkós Márton színművész adja elő. Így igazi lelki utazáson vehet részt a közönség – fűzte hozzá Bogányi Gergely.

November 27-én nézhetjük meg a Bohém kiskarácsony, avagy operamesék a padlásszobából című produkciót, amelynek középpontjában a Magyar Állami Operaház idén jubiláló, 50 éves Gyermekkórusa áll a Magyar Nemzeti Balett szólistái és az Opera Zenekarának művészei mellett. A régmúlt idők karácsonyát idézi meg a Budapesti Filharmóniai Társaság kétórás adventi koncertje november 28-án. – A műsor összeállítása során a színességre törekedtünk, ezért elhangzanak Vivaldi, Tartini és Corelli művei, de a zenekar előadja Csajkovszkij – Duke Ellington Diótörő – jazzszvitjét is. A zeneműveket Mona Dániel zenetörténész szórakoztató előadásai teszik még élvezhetőbbe – hangsúlyozta Tóth László, a Budapesti Filharmóniai Társaság elnöke.

A Modern Art Orchestra, Pocsai Kriszta és Harcsa Veronika december 5-én lép színpadra, december 14-én folytatódik a Várkert Irodalom sorozat, december 18-án a Budapest Bár, míg december 19-én Tóth Vera & a Budapest Jazz Orchestra ad koncertet. Tóth Vera elmondta, hogy az esten a jazz, az undergorund, a pop és a klasszikus zene különös találkozására számíthat a közönség. Természetesen karácsonyi dalok és feldolgozások hangzanak el olyan vendégek társaságában, mint Duka Laci, Tóth Gabi, Meszes Balázs és Horváth Charlie. A Random Trip formációval a hetvenes évek zenéjébe tehetünk utazást december 30-án. A Tabán a házban című évzáró koncertjükön színpadra lép Tátrai Tibor gitáros, zeneszerző és Solti János, az LGT zenekar legendás dobosa.

A koncertekre jegyeket a Várkert Bazár honlapján, valamint jegypénztáraikban válthatnak.

Borítókép: Diótörő a Várkert moziban (Royal Ballet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.