Ifjúság, szerelem, bujdosás

Bábok és színészek egyaránt szerepelnek a Térszínház hétvégi családi programjában, amelyre elsősorban a 9–12 éves korosztályt várják.

Magyar Nemzet
2021. 11. 01. 18:00
null
Fotó: Eori_Szabo_Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kalandos játékra invitál kicsiket és nagyokat egyaránt november 6-án 14.30-tól a Térszínház Zichy-kastélyba: A holdbeli csónakos című előadásra, amely Weöres Sándor műve nyomán elevenedik meg Bucz Hunor rendezésében és Krizbai Judit színpadképével. A darab közel két tucat szereplőjét Szamosvári Gyöngyvér, Kovács J. István és Szűcs Réka kelti életre élő játékkal és bábokkal.  

Weöres Sándor nagyszínpadra, élőjátékra és óriásbábokra írt sokszereplős művét, a szerző jóváhagyásával, a vásári képmutogató dramaturgiáját felhasználva háromszereplős, könnyen utaztatható kamarajátékká formáltuk

 – olvasható a darab ajánlójában. 

Weöres Sándor A holdbeli csónakos című műve az igaz szerelem és boldogság iránti vágyódásról, az útkeresésről szól, amely során téren és időn átívelve Pávaszem királykisasszony, Medvefia királyfi és a többiek mesés kalandok sorát élik át.  A Térszínház színdarabjában Vitéz László, a kiszolgált katona és felesége, Markotányos Rózsi idézik fel történelmünk viharait, melynek során az őshazába vezetik a nézőt, hogy az ifjúság nagy kalandjáról, a szerelmesek bujdosásáról, hányattatásáról és egymásra találásáról meséljenek.

A hatvanöt perces előadás után a látogatók kézbe vehetik és kipróbálhatják az eszközöket és a hangszereket.

Az ismét erősödő járványhelyzet miatt fokozottan odafigyelnek a biztonságra.

Az előadások után fertőtlenítik a székeket, a bábokat és az eszközöket. A családok között pedig minden esetben kihagynak egy üres széket. 

Jegyek 800 forintos áron rendelhetők a [email protected] elektronikus címen vagy a +36/30-391-9765 telefonszámon. 

Borítókép forrása: Térszínház Facebook-oldala

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.