időjárás 1°C Angelika 2023. január 27.
logo

Két különleges program a Halász-kastélyban

Magyar Nemzet
2021.11.26. 11:59 2021.11.28. 15:42
Két különleges program a Halász-kastélyban

2021. november 27-én, szombaton 15 órától a 100 éve született Pilinszky Jánost ünnepelik könyvbemutatóval és versszínházi koncerttel. Pilinszky János: A nap születése című versmeséje ünnepi kiadását Rodics Eszter, a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola elnöke mutatja be. A bemutatón részt vesz Nyilasi Antónia illusztrátor és Széki András, a könyv tervezője is. A mese Gyulai Zsuzsanna Radnóti-díjas versmondó-előadásában hangzik el.

A könyvbemutatót követően Turek Miklós és a Kosbor együttes előadásában rendhagyó verszenei kalandozásokra hívják az érdeklődőket Pilinszky világába. A költő remekművei 16 órától szólalnak meg különleges zenei aláfestéssel.

2021. december 1-jén, szerdán, 17 órától a KönyvVilág-sorozat újabb estjére várják a közönséget a Vörösmarty Emlékház története című könyv bemutatójával. Nem volt véletlen választás a dátum a szervezők részéről, hiszen 221 éve ezen a napon jött a világra Vörösmarty Mihály, Kápolnásnyék szülötte, a Szózat költője.

A kötetet bemutatja: L. Simon László. Közreműködnek a szerzők: Bányai Balázs és Lukács László.

A rendezvények ezer forintos kastélybelépővel látogathatók. Az eseményeken a szájmaszk viselete elengedhetetlen!

Borítókép: Pilinszky János 1980 tavaszán (Fotó: MTI/Molnár Edit)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.