Két különleges program a Halász-kastélyban

Pilinszky Jánost és Vörösmarty Mihályt ünnepelik könyvbemutatóval és versszínházi koncerttel.

Magyar Nemzet
2021. 11. 26. 11:59
Pilinszky
Budapest, 1980. március 1. Pilinszky János költő, író (1921-1981) MTI Fotó: Molnár Edit Fotó: Molnár Edit
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2021. november 27-én, szombaton 15 órától a 100 éve született Pilinszky Jánost ünnepelik könyvbemutatóval és versszínházi koncerttel. Pilinszky János: A nap születése című versmeséje ünnepi kiadását Rodics Eszter, a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola elnöke mutatja be. A bemutatón részt vesz Nyilasi Antónia illusztrátor és Széki András, a könyv tervezője is. A mese Gyulai Zsuzsanna Radnóti-díjas versmondó-előadásában hangzik el.

A könyvbemutatót követően Turek Miklós és a Kosbor együttes előadásában rendhagyó verszenei kalandozásokra hívják az érdeklődőket Pilinszky világába. A költő remekművei 16 órától szólalnak meg különleges zenei aláfestéssel.

2021. december 1-jén, szerdán, 17 órától a KönyvVilág-sorozat újabb estjére várják a közönséget a Vörösmarty Emlékház története című könyv bemutatójával. Nem volt véletlen választás a dátum a szervezők részéről, hiszen 221 éve ezen a napon jött a világra Vörösmarty Mihály, Kápolnásnyék szülötte, a Szózat költője.

A kötetet bemutatja: L. Simon László. Közreműködnek a szerzők: Bányai Balázs és Lukács László.

A rendezvények ezer forintos kastélybelépővel látogathatók. Az eseményeken a szájmaszk viselete elengedhetetlen!

Borítókép: Pilinszky János 1980 tavaszán (Fotó: MTI/Molnár Edit)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.