időjárás 1°C Vilma 2021. December 5.
logo

Törőcsik Mari előtt tiszteleg a diákoknak összeállított filmteszt

Magyar Nemzet
2021.11.22. 14:00 2021.11.22. 14:33
Törőcsik Mari előtt tiszteleg a diákoknak összeállított filmteszt

Ötödik alkalommal rendezi meg a DUE Médiahálózat a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak versenyét. Az edukatív játékot azzal a céllal indították, hogy a 14–20 év közötti fiataloknak szórakoztatva adjanak képet és tudást a magyar filmekről, sorozatokról, alkotókról. A játékba az elmúlt években 70 ezren kapcsolódtak be.

A háromfordulós játékba a Filmteszt.hu oldalon lehet bekapcsolódni, ahol 18 kérdésre kell válaszolni magyar filmklasszikusokkal és az elmúlt évek magyar mozifilmjeivel, sorozataival és alkotóival kapcsolatban. A szervezők külön kérdéssort állítottak össze Törőcsik Mariról, így tisztelegve az idén áprilisban elhunyt színészóriás előtt. Ugyancsak feladványokkal emlékeznek meg Jancsó Miklós kétszeres Kossuth-díjas filmrendezőről, aki idén lett volna 100 éves.

Február 15-ig válaszolhatnak a kérdésekre a diákok a vetélkedő első fordulójában.

A résztvevők a Nagy Diák Tesztek applikáció segítségével is kipróbálhatják a tudásukat. A második fordulóba az online tesztkitöltésen legjobb eredményt elérő 14 és 20 év közötti játékosok kapnak meghívást. Ebből a fordulóból a legjobb tíz versenyző jut majd a döntőbe, amely jövő év március 4-én lesz az Újpesti Rendezvénytérben.

Borítókép: Törőcsik Mari (Fotó: Fortepan/Szalay Béla)