időjárás 19°C Tekla 2023. szeptember 23.
logo

Újszövetség-maraton a Vörösmarty Színházban

Magyar Nemzet
2021.11.29. 20:15 2021.11.30. 19:18
Újszövetség-maraton a Vörösmarty Színházban

Idén – egy év kihagyás után – a székesfehérvári Vörösmarty Színház ismét megrendezte  az adventi időszak immár hagyományosnak mondható kezdő eseményét, az Újszövetség-maratont. A négy evangéliumból gondosan összefésült szövegrészek olvasásával idézték meg a fehérváriak Jézus életét.

A színpadon a felolvasások között a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI diákjai léptek fel, miközben a háttérben az Újszövetség-maratonhoz kapcsolódó rajzpályázat legszebb alkotásaiból készült válogatást vetítették ki.

A felolvasást Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója zárta, aki családjával közösen olvasott fel:

Jó minden évben eszünkbe juttatni, hogy van remény. Amikor a környezetünkben, a világunkban csupa olyan dologgal találkozunk, ami reménytelenséggel, kilátástalansággal, pusztulással szembesít, akkor mindig jó tudni azt, hogy azért a világnak, a létezésnek van egy másik oldala is.

Dr. Cser-Palkovics András (balra) polgármester és Szikora János színházigazgató a családjával       Fotó: Kiss László

A felolvasáson részt vett Vargha Tamás országgyűlési képviselő és dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is:

Szimbolizálja a város keresztény hagyományait, értékrendjét és azt, ami bennünket körülvesz, ami gyakorlatilag mi magunk vagyunk a mindennapokban is, de akár az ünnepekben is. És ezen belül az egyik legszebb és legszentebb ünnep a karácsony, de fontos, hogy ne csak beleessünk ebbe a karácsonyba, hanem az adventi időszakot meg- és át tudjuk élni.

Fotó: Kiss László

A program zárását követően a felolvasás résztvevői Tóth Tamás esperes, Bencze András evangélikus lelkész és Szász Zoltán református lelkész közreműködésével közösen gyújtották meg a színház adventi koszorúján az első gyertyát.

Borítókép: A felolvasások között diákok léptek fel (Fotó: Kiss László)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.