A Dunakorzón nyílt kiállítás a Magyarország 365 fotópályázat legjobb képeiből + galéria

A pesti Dunakorzón nyílt kiállítás szombaton a Magyarország 365 fotópályázat első két évének legjobb képeiből.

Forrás: MTI2021. 12. 18. 19:53
Budapest, 2021. december 18. A Magyarország 365 fotópályázat elsõ két évének legjobb képeibõl összeállított kiállítás a megnyitó napján a Duna-korzón, a Vigadó tér és a Március 15. tér közötti szakaszon 2021. december 18-án. A kétszáz felvételt bemutató szabadtéri tárlatot 2022. január 9-ig lehet megtekinteni. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Magyarország 365 az elmúlt három esztendőben az ország legnagyobb fotópályázatává nőtte ki magát, az idei kiírásra csaknem 37 ezer képet küldtek be amatőr és professzionális fotográfusok – mondta el a kiállítás szombati sajtóbemutatóján a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Dömötör Csaba hozzátette: a Dunakorzón megnyílt kiállítás kétszáz válogatott felvételt mutat be az első két év terméséből.

A kiállított képek sokféle árnyalatát mutatják be Magyarországnak, de az üzenetük közös: egy olyan országban élünk, amelyre büszkék lehetünk. Egy olyan országban, amely a mindennapi nehézségek ellenére bizakodással tekinthet a jövőbe. Egy olyan helyen, ahol ilyen tájak és ilyen sokszínű élővilág, ilyen közösségek és ilyen időtálló építészet van, semmi ok a kishitűségre.

A következő időszakban a pályázat képeit a lehető legtöbb helyen és a legtöbb lehetséges módon igyekeznek bemutatni, akár kiállításokon, akár online formában – közölte. A tárlatra az első két év mintegy 50 ezer fényképéből válogattak.

A szabadtéri kiállítás 2022. január 9-ig tekinthető meg a Dunakorzó Vigadó tér és a Március 15. tér közötti szakaszán, a harmadik kiírás legjobb munkái pedig december 22-ig az Eiffel Műhelyházban láthatók.

A fotók forrása: MTI/Mónus Márton

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.