Felnőtteknek szóló különleges koreográfia a Nemzeti Táncszínházban

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes december 14-én mutatja be Drakula című, felnőtteknek szóló táncjátékát, amelynek a Nemzeti Táncszínház ad otthont. A Kossuth-díjas, kiváló művész, Zsuráfszky Zoltán különleges koreográfiájában Drakula gróf szerepében a Harangozó-díjas Tókos Attila és a Harangozó-díjas Sánta Gergő lép színpadra – tudtuk meg az együttes lapunkhoz eljuttatott közleményéből.

Magyar Nemzet
2021. 12. 09. 14:41
Fotó: Gádoros Márk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Drakula története szinte az egész világon ismert, azok is hallottak róla, akik egyébként azt sem tudják, hogy hol található a térképen a vadregényes Transsylvania, ahol a vámpír gróf hihetetlen meséje született.

Mint írják a közleményben a klasszikus Drakula történettől eltérően a Magyar Nemzeti Táncegyüttes meséje egy erdélyi falu magyarok és románok lakta vidékén játszódik. A környéken félelem tölti el az embereket a vérszomjas vámpírról szóló hírek hallatán; férfiak szerelmüket, apák lányaikat féltik a titokzatos lénytől, aki mágnesként vonzza magához a megbűvölt asszonyokat, és szívja el éltető, friss energiájukat. Az öreg és örökké kiéhezett vámpír fiatal nők friss véréből nyer mindig új energiát, és válik maga is fiatallá, legalábbis ideig-óráig. Amikor azonban az elrabolt életerő elfogy, újra roskatag öregemberré lesz, és kénytelen újabb és újabb zsákmány után nézni – részletezik a közleményben.

A vámpír fiatal nők friss véréből nyer mindig új energiát        Fotó: Gádoros Márk

Drakula gróf lenyűgöző meséjét az erdélyi népzene csodálatos világa, az Erdélyben élő népek táncainak gazdag és egyedülálló virtuozitása teszi varázslatos élménnyé.

Korhatáros a darab, de a 12 év felettieknek jó szívvel ajánljuk! Illetve annak, aki szereti az autentikus folklór néptáncot, a kimagasló teljesítményt vagy a fordulatos dramaturgiát. Ez utóbbiról többet nem árulok el, jöjjenek el, és éljék át velünk ezeket a meghökkentő pillanatokat, amelyek garantáltan különleges élményt adnak majd a néptáncon keresztül, hiszen Drakula bábjai köztünk vannak!

– nyilatkozta korábban Sánta Gergő, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Harangozó-díjas tánckarvezetője az előadásról. 

Az előadás forgatókönyvírója és dramaturgja Vincze Zsuzsa, zenéjét Rossa László és Szabó Dániel szerezte. A díszlet Tóth Kázmér munkája. Rendező- koreográfus: Zsuráfszky Zoltán.

Borítókép: Jelenet az előadásból (Fotó: Gádoros Márk)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.