Holnap Virtuózok döntő

Döntőjéhez érkezik a Virtuózok V4+ pénteken 20.35-kor a Duna Televízióban. A klasszikus zenei tehetségkutató idén is nemzetközi színtéren valósul meg, a Visegrádi Négyek mellett Horvátország részvételével. Öt nemzet tíz kiválósága lép színpadra világsztár zsűritagok, HAUSER és Plácido Domingo előtt.

Magyar Nemzet
2021. 12. 16. 18:30
Gottschalk, Thomas; Hauser, Stjepan
Budapest, 2021. július 22. Thomas Gottschalk német mûsorvezetõ, showman (b) és Stjepan Hauser horvát csellista a Virtuózok V4+ Horvátország címû produkció 2021-es évadáról tartott sajtótájékoztatón a közmédia óbudai székházában 2021. július 22-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétről hétre ifjú művészek varázsolták el a Virtuózok V4+ nézőit. A magyar válogatóadások után négy tehetség kapott lehetőséget, hogy hazánkat képviselhesse, és nemzetközi szinten is megmutathassa tudását. A zsűriben a részt vevő országok zenei szaktekintélyei foglaltak helyet: 

hazánkat az idén is Miklósa Erika Kossuth-, Liszt Ferenc- és Prima Primissima-díjas koloratúrszoprán operaénekes képviseli. Az egyszemélyes „szuperzsűri” ismét Maestro Plácido Domingo világhírű operaénekes-karmester. 

Mellette még egy világsztár csatlakozik a döntőben az ítészekhez, Horvátországot a többmilliós követőtáborral rendelkező csellóművész, HAUSER képviseli. 

A világhírű csellista szerint a mostani mezőnyben nagyon sok kimagasló tehetség van. 

Minden versenyző különböző, de mindig vannak, akik kitűnnek társaik közül, náluk egyből érezhető, hogy istenadta tehetségek. Ilyen jó néhány feltűnt a mostani Virtuózokban, ők igazi zsenik 

– hangsúlyozta HAUSER. 

A döntőbe mind az öt országból két kiemelkedő tudású zenész jutott be. A két magyar finalista, Braun Áron marimbajátékával, míg Oláh Vilmos virtuóz gitárjátékával győzte meg a zsűrit. A fellépőket ezúttal is Magyarország egyik legnevesebb szimfonikus zenekara, a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséri Hollerung Gábor Liszt Ferenc-díjas karmester vezényletével. A verseny résztvevői a klasszikus zene jövőjét jelentik, olyan magas színvonalat képviselnek, amely a világon bárhol megállná a helyét.

Jó hír a Virtuózok és Maestro Plácido Domingo rajongóinak: bár a műsor véget ér december 17-én, de a Virtuózok nem állnak meg! 

Egy hétre rá, karácsonykor publikálják a Virtuózok YouTube-csatornáján a nyári közös koncertjüket Plácido Domingóval. A koncertfilmet a koronavírus ellen küzdő egészségügyi dolgozóknak szóló köszönetnyilvánításként készítettek el. 

 Borítókép: Thomas Gottschalk német műsorvezető, showman és Stjepan Hauser horvát csellista (Forrás: Médiaklikk.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.