Mozartnak is tetszett volna a Virtuózok V4+ magyar győztesének játéka

Miklósa Erika szerint a műsor emblémája is lehetne Braun Áron, a fiatal tehetség, aki játékával olyannyira elvarázsolta a Virtuózok V4+ nemzetközi zsűrijét a döntőben, hogy ő lett a tehetségkutató magyarországi győztese. A péntek esti fináléban öt ország tíz fiatal tehetségének szenzációs előadásai mellett a zsűriszerepben látható Hauser játékát is élvezhették a nézők, a horvát csellista a Keresztapa filmzenéjét adta elő.

Magyar Nemzet
Forrás: MTVA2021. 12. 18. 19:10
Fotó: Virtuózok/Kraszner Nikolett
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nehéz időket élünk, de a zene győzedelmeskedik minden probléma felett, és ti boldoggá teszitek majd az embereket, amikor játsztok nekik

– így méltatta maestro Plácido Domingo a csodálatos komolyzenei karrier előtt álló fiatal tehetségeket a Virtuózok V4+ döntőjében. 

Öt ország több száz jelentkezője közül tízen jutottak be a fináléba, amelyet péntek este követhettek egy időben a részt vevő országok nézői. A klasszikus zene jövőjét jelentő ifjú muzsikusok lenyűgözték a nemzetközi zsűrit a virtuóz technikájukkal. A szuperzsűri székébe a döntőre visszatért Plácido Domingo világhírű operaénekes-karmester is, míg a korábbi horvát ítész helyét a világhírű csellista, Hauser vette át. A művész, aki az eredményhirdetés előtt fellépett a műsorban, úgy gondolja, a klasszikus zene minden más műfajra hatással volt, a rock- és a popzenét is beleértve.

Ezt be is bizonyították a visegrádi országok és Horvátország fiataljai, akik között volt, aki érzelmes hegedűjátékával, mesteri hárfaelőadásával vagy varázslatos zongorajátékával váltott ki ovációt a zsűriből. A két fiatal magyar induló tehetsége előtt is elismeréssel adóztak a szaktekintélyek, Oláh Vilmost virtuóz gitárjátéka mellett részletekre is ügyelő színpadi megjelenéséért, hipnotikus kisugárzásáért is dicsérték.

Oláh Vilmos virtuóz gitárjátékát és színpadi megjelenését is értékelte a zsűri      Fotó: Virtuózok/Kraszner Nikolett

A marimbázó Braun Áron a döntőben is megmutatta, hogy több hangszeren is képes játszani, az előadott Mozart-mű pedig olyan meggyőző volt, hogy őt választották a magyarországi nyertesnek.

– Neked köszönhetően most sok millió ember érzi úgy, hogy közel áll hozzá a klasszikus zene

– méltatta Miklósa Erika, a Kossuth-, Liszt Ferenc- és Prima Primissima díjas koloratúrszoprán operaénekes Braun Áron előadását, amelyen szerinte még Mozart is mosolygott az égből. Véleményét Hauser is osztotta, aki szerint Mozart saját korának rocksztárja volt.

Braun Áron a döntőben               Fotó: Virtuózok/Kraszner Nikolett

Hogy Braun Áronon kívül a többi négy ország zenei tehetségei közül kik lettek a Virtuózok V4+ győztesei, a teljes adásból megtudható: Döntő

A Virtuózokkal kapcsolatos minden információ megtalálható a műsor weboldalán.

Borítókép: Kásler Miklós miniszter is gratulált Braun Áronnak (Fotó: Virtuózok/Kraszner Nikolett)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.