Szent karácsony szép meséje

g:

Magyar Nemzet
2021. 12. 20. 15:59
Fotó: Ferge István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halmos Béla (1946–2013) prímás, népzenekutató az idén lenne 75 éves. Az ő emléke előtt egykori munkatársai, barátai – Sebő Ferenc, Sebestyén Márta, Gryllus Dániel, Fábián Éva, Ferenczi György, Jantyik Zsolt és Jantyik Csaba – egy igazán különleges karácsonyi felvétellel tisztelegnek.

A Szent karácsony szép meséje című dalban – ahol Halmos Béla egy 2010-es felvételről énekel és hegedül – a technikának köszönhetően vele együtt énekelnek, zenélnek  mindannyian. A dal szövegét Jantyik Zsolt jegyzi, a 2021-es változat zenéjét Jantyik Zsolt, Jantyik Csaba és a PG Csoport játszotta fel a Barázda stúdióban. Hangmérnök Dióssy Ákos.

Sebő Ferenc és Halmos Béla      Fotó: Barcsik Géza

 

A dal egyúttal a  hamarosan megjelenő Aranyosra festem című lemez beharangozója, melyet Pál István Szalonna és Bandája, valamint a Jantyik testvérek készítenek.

A stúdióban forgatott, valamint archív anyagokból klip is készült:

Borítókép: Halmos Béla prímás (Fotó: Ferge István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.