A Thy Catafalque először élőben Budapesten

Fix zenekari felállással április 30-án a budapesti Akváriumban lép színpadra.

Magyar Nemzet
2022. 01. 04. 17:00
Kátaí Tamás Fotó: Karancz Orsolya
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eljött hát, amire annyian vártunk a nyári Mezolit – Mesék a Thy Catafalque-ról koncert óta. A Thy Catafalque önálló, fix tagsággal rendelkező zenekarként lép a színpadra, méghozzá április 30-án Budapesten, az Akvárium Nagyhall színpadán. A 2021-es Fekete Zaj Fesztiválon 26 zenész és egy 16 fős stáb segítségével megvalósuló, a Thy Catafalque több mint húszéves munkásságát bemutató koncert visszhangjától volt hangos az underground zenei szcéna az elmúlt hónapokban. Kátai Tamás 1998-ban álmodta meg ezt a saját maga által avantgárd metálként aposztrofált, a black metal műfajában gyökerező, ám experimentális jellegű, szokatlan megoldásokkal operáló zenei műfajt, amely tíz lemezen keresztül ismerteti meg velünk ezt a különleges világot – és azonnal magával is ránt. A Mezolit ezt az életművet keltette életre egy másfél órás, vendégzenészekből álló, egyszeri produkcióban – ám a történet itt még nem ér véget. Megszületett a Thy Catafalque fix zenekari felállással, és első alkalommal lép színpadra április 30-án, Budapesten, a Fekete Zaj szervezésében. Jegyek január 10-én, 11 órától érhetők el a Tixa weboldalán.

Borítókép: Kátai Tamás (Fotó: Karancz Orsolya)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.