időjárás 20°C Félix 2023. június 9.
logo
Koszorús Rita és Dóra Ádám alkotásai a Hegyvidék Galériában

Az ábrázolás és az absztrakció határán

Magyar Nemzet
2022.01.26. 16:15 2022.01.26. 16:38
Az ábrázolás és az absztrakció határán

Tudatosan építkező, ugyanakkor ihletett motívumvilág, játékosság és kreativitás – így jellemezhető a Hegyvidék Galériában január 27-én nyíló páros kiállítás, amely két fiatal, pályakezdő művész, Koszorús Rita és Dóra Ádám munkáit mutatja be Overlaps/Átfedések címmel.

Koszorús Rita a festészet mellett kollázstechnikával, ragasztással is foglalkozik, művei geometrikusak, dadaista jellegűek. Dóra Ádám festőibb stílust képvisel, formái absztraháltak, kidolgozatlanok. A két képzőművész munkássága azonban – bár egymástól függetlenül alakítják művészetüket – mégis hasonlóságot mutat bizonyos értelemben. Mindketten az ábrázolás és az absztrakció határmezsgyéjén mozognak. Nem azt ábrázolják közvetlenül, amit látnak, hanem a látvány hatására kialakult élményt viszik vászonra egyedi technikai megoldásokat alkalmazva.

A különböző textúrák és rétegek a legváltozatosabban jönnek létre munkájukban a könnyed játék, a szabad kísérletezés során. Képeiken felfedezhetőek építészeti és tájfestészeti elemek, természeti motívumok, amelyek különböző struktúrákba rendeződve mutatkoznak meg mindkettőjüknél. Az idő mint fogalom is foglalkoztatja őket: az idő múlásának megállítására, az emlékképek rögzítésére vállalkoznak a képzőművészet eszköztárával.

A két képzőművész Overlaps/Átfedések című kiállítása január 27-én nyílik este hat órakor. A tárlatot Vékony Délia művészettörténész nyitja meg, kurátora pedig Kallós Judit művészettörténész. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz és létszámlimithez kötött.

Regisztráció itt.

Borítókép: Koszorús Rita és Dóra Ádám (Forrás: Hegyvidék Galéria)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.