időjárás 12°C Petra 2022. október 2.
logo
A magyar kultúra napja Balatonfüreden

Kulturális programok a Vaszary Villában

Munkatársunktól
2022.01.17. 16:00 2022.01.19. 08:56
Kulturális programok a Vaszary Villában

Zenés irodalmi műsor és folyóirat-bemutató várja az érdeklődőket a magyar kultúra napja alkalmából rendezett kétnapos programsorozaton, Balatonfüreden. A város új kulturális terében, a Vaszary Villában helyet kapó Irodalmi Szalonban rendezendő eseményen a hagyományokhoz híven átadják a város kulturális kitüntetését is.

Január 21-én és 22-én is a kultúra áll a középpontban Balatonfüreden, a magyar kultúra napi programokon. Az emléknap alkalmából pénteken Pál Dániel Levente, a Petőfi Irodalmi Ügynökség igazgatója mond beszédet, majd átadják a Balatonfüred Város Kultúrájáért kitüntetést. Jókai Ágnes színművész, Halas Adelaida színművész, énekes és Pályi-Nagy Miklós gitárművész közreműködésével zenés irodalmi műsor követi a díjkiosztót.

Másnap délelőtt megkoszorúzzák Kölcsey Ferenc szobrát az Ady Endre utcában, majd bemutatják a tavaly nyáron alapított Magyar Kultúra című folyóirat legújabb számát az Irodalmi Szalonban. A Petőfi Kulturális Ügynökség gondozásában havonta megjelenő periodikát Pál Dániel Levente lapigazgató és Bonczidai Éva főszerkesztő prezentálja. Délután öt órakor a nyolcvanéves Korzenszky Richárd emeritus perjellel beszélget az Irodalmi Szalonban Szerdahelyi Csongor, az Országút című, kéthetente megjelenő lap főszerkesztője.

Borítókép: Szerdahelyi Csongor (Fotó: Bach Máté)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.