időjárás 8°C Aurél 2022. október 5.
logo

Irodalmi Kavalkáddal készülnek a költészet napjára

Magyar Nemzet
2022.03.28. 19:32 2022.03.28. 19:48
Irodalmi Kavalkáddal készülnek a költészet napjára

Izgalmas, összművészeti programokkal várja az érdeklődőket a Petőfi Kulturális Ügynökség, a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Poket április 10-én az Akvárium Klubban és az előtte lévő téren – közölték lapunkkal a szervezők, akik kiemelt céljuknak tekintik az irodalom, az olvasás népszerűsítését, a minőségi kultúra átadását.

Hagyományteremtő szándékkal szervez egynapos irodalmi fesztivált a Petőfi Kulturális Ügynökség, a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Poket. A három szervező együttműködése nem véletlen, hiszen mindannyian kiemelt céljuknak tekintik az irodalom, az olvasás népszerűsítését, a minőségi kultúra átadását. Erről szól az Irodalmi Kavalkád, ami hangsúlyosan két szerző: Tamási Áron születésének 125. és Nemes Nagy Ágnes születésének 100. évfordulójához kötődik.

A velünk élő Petőfi

A MANK pályázatot írt ki, amelyben arra invitálták a művészeket, hogy járuljanak hozzá Petőfi kortárs recepciójához.

A rendezvény – bár főként az irodalomra koncentrál –, a művészetek sokszínűségét, köztük koncertet, színházi előadást, szabadtéri kiállítást, irodalmi beszélgetést, könyvbemutatót és kézműves-foglalkozást kínál az érdeklődőknek. A Poket Zsebkönyvek negyedik születésnapját pedig kvízzel és születésnapi esttel teszik emlékezetessé a szervezők, akik több generációt megszólítva szeretnék megmutatni, hogy neves költőink, íróink műveinek mondanivalója ma is aktuális.

Az egész napos műsorban az Akvárium minden terme megtelik programokkal, többek között a Kolompos és az Aurevoir. zenekarból ismert Agócs Márton és Fejér Mihály koncertjével, a Poket új versantológiájának bemutatásával, a marosvásárhelyi Spectrum Színház és a Maros Táncegyüttes magyarországi ősbemutatójának számító Tamási-, valamint a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium előadásával. Közreműködik Varró Dániel költő, Bogdán Zsolt színművész, Berecz András énekes-mesemondó, Rubold Ödön színművész, valamint A Dal televíziós műsorból ismert finalisták, Tempfli Erik és Hegedűs Bori. Az Irodalmi Kavalkád házigazdái Juhász Anna irodalmár és Vecsei H. Miklós színművész, író.

Bővebb információkat ITT olvashatnak.

Borítókép: Az Irodalmi Kavalkád egyik házigazdája, Juhász Anna irodalmár (Fotó: Petőfi Kulturális Ügynökség)


 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.