Papp Lajos: Új vérszerződést kell kötni!

Magyarországért és a békéért szólt a közös ima Verőcén.

Zana Diána
2022. 03. 27. 22:00
null
Fotó: Zana Diána
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új vérszerződést kell kötni magyarnak a magyarral, a Kárpát-medencében élő minden embernek, nemzetségnek, nemzetnek

– mondta dr. Papp Lajos professzor Verőcén, a Kárpát-haza temploma előtt, ahova Magyarországért és a békéért imádkozni gyűltek össze az emberek. 

A Széchenyi-díjas szívsebész a Kárpát-haza magyarságának mindenkori szellemiségére emlékeztetett, amely az Isten és az egymás iránti szereteten alapult, azonban a világ mára kifordult a sarkaiból. „Elhagytuk Istent, meggyaláztuk az élő Földet, testvéreinket nem szeretjük, magzatainkat megöljük. Elhagytuk a magyar szellemiséget, cserben hagytuk őseinket” – fogalmazott. 

Az Ima Magyarországért elnevezésű rendezvényt – ahogy korábban megírtuk – a 2006-ban, Budapest utcáin történt rendőri brutalitásra adott válasz hívta életre. Papp Lajos professzor a felbőszült tömeget akkor arra kérte ugyanis, hogy mondjanak el egy közös imát a rendőrök lelki üdvéért. Ez olyan hatást váltott ki, amelynek erejét azóta minden évben segítségül hívják a Verőcén imádkozók a magyar nemzetért. 

Idén az orosz–ukrán konfliktus mielőbbi békés rendezéséért, valamint a menekülni kényszerülőkért is szólt a fohász. Ahogy a professzor fogalmazott, a mindenkori erőszakkal szemben Isten békés útját kell választani, melynek eszköze az imádság.

Dr. Papp Lajos professzor Verőcén, a Kárpát-haza temploma előtt. Fotó: Zana Diána

Emlékeztetett arra is, hogy a magyarságot, a magyar kultúrát, a szeretetre épülő közösségeinket számtalanszor próbálták már elpusztítani, de köszönhetően a Kárpát-hazában uralkodó szellemiségnek, ez soha nem sikerült maradéktalanul. 

A magyarság a fény, a tudás, a szabadság népe, amely mindenkor az életet szolgálta, befogadó volt és a Kárpát-hazában élő népeket segítette

– fejtette ki Papp Lajos professzor, aki szerint az imanap erre is kell hogy emlékeztessen bennünket. Mint mondta, a Teremtő a magyar népet felelősséggel ruházta fel, amelyet kötelességünk újra felidézni magunkban. 

A völgy olyan imádságos sorokkal telt meg többek között, mint a vitatott időpontban keletkezett, az ismeretlenség homályából előkerült hun miatyánk. Időről időre pedig Mackó Mária énekművész hangja is felcsendült, végül pedig a megjelentek közösen énekelték el nemzeti imádságunkat, valamint a székely himnuszt és a Boldogasszony anyánk kezdetű népéneket. Papp Lajos professzor a Béke című Reményik Sándor-verssel bocsátotta útra az embereket, mely szerint a béke bent kezdődik, a csenddel. 

Borítókép: Gyülekeznek a résztvevők az Ima Magyarországért rendezvényen (Fotó: Zana Diána)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.