Balázs Zoltán ismét az Odeonban

A Maladype Színház alapítója és vezetője immáron harmadik alkalommal dolgozik együtt a nagyhírű román színház társulatával.

Magyar Nemzet
2022. 04. 25. 16:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Június 19-én mutatja be a bukaresti Odeon Színház Jean de La Fontaine Fabuláit Balázs Zoltán rendezésében. Születésének 400. évfordulóján a francia író állatmeséit Conrad Mericoffer, Alina Berzunțeanu, Mădălina Ciotea, Sabrina Iaşchevici, Ioana Mărcoiu, Crina Mureșan, Cătălina Mustață, Paula Niculiță és Simona Popescu előadásában láthatja a román közönség. A különleges látványvilággal megvalósuló előadás díszlet- és jelmeztervezője ezúttal is Constantin Ciubotariu és Andrada Chiriac.

A bukaresti Odeon Színház és Balázs Zoltán színész, rendező alkotókapcsolata igazi sikertörténet. 

A színház repertoárján jelenleg is megtalálhatóak a sajátos tartalmi-formai megoldásairól ismert alkotó többszörösen díjazott rendezései, a 2018. május 31-én bemutatott Gardénia (szerző: Elżbieta Chowaniecz) és a 2019. október 23-án bemutatott A Te érdekedben (szerző: Pier Lorenzo Pisano) című művek, amelyek a FabulaMundi Playwright Europe elnevezésű nemzetközi projekt részeként valósultak meg.

 

A bukaresti Odeon Színház egyike Románia legjelentősebb színházainak, 2011-ben ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját. A neoklasszicista stílusú épület Majestic Színházterme – Európában egyedüliként – elhúzható tetejű, így az Odeon nyáron szabadtéri színházként is működik. A színház a ’89-es forradalom után a világszerte ismert rendező, Vlad Mugur igazgatósága alatt lett nemzetközi hírűvé. Őt követték az igazgatói székben Alexandru Dabija és Mihai Măniuțiu rendezők, majd Dorina Lazăr színésznő. Falai között olyan neves rendezők dolgoztak, mint Andrei Șerban, Alexander Hausfater, Dragoș Galgoțiu, Bocsárdi László, Radu Afrim és Gianina Carbunariu. Az Odeon Színház együttműködve a Samsunggal, a teljes repertoárját alkotó klasszikus és kortárs művek mellett, a kísérleti előadások és a multikulturális programok számára is nagy teret enged a legújabb audiovizuális technikák integrálásával.

Borítókép: Jelenet A Te érdekedben című előadásból (Forrás: Odeon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.