Magunk maradtunk

Ma este lesz Kovács Ákos Magunk maradtunk című kisjátékfilmjének díszbemutatója az Uránia Filmszínházban. Az énekes-dalszerző nemcsak rendezte a filmet, de a forgatókönyvét is ő írta a nemrég megjelent, Ezt nem lehet megúszni című novelláskötetében található két írása, A taxis és a Magunk maradtunk alapján.

2022. 04. 05. 17:43
null
Fotó: Fazekas István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Délelőtt sajtóvetítésen mutatták be a sajtó képviselőinek a filmet, amit egy beszélgetés követett. Ezen részt vett az író, rendező, zeneszerző Kovács Ákos, a főszereplő, Papp János, a producer, Hábermann Jenő és az operatőr, Juhász Viktor. 

Kovács Ákos első alkalommal rendezett filmet, de korábban úgy fogalmazott, hogy kamaszkora óta vonzza a filmezés, így régi vágyát valósította meg. 

A taxis felveszi utasát a pesti hídfőnél, és folyamatosan monologizál, amíg a végcélhoz érnek, de az út nemcsak Budapesten át, hanem a magyar félmúlton keresztül vezet

–  olvasható a korábban megjelent szinopszisban. A film a Papp János színművész által alakított taxisofőr monológja, amelyből saját maga és az ország több évtizedes története elevenedik meg. 

– Sokat kaptam ettől a lehetőségtől, az írástól és ennek következményétől, a filmtől

– mondta Kovács Ákos. Papp János elmondta, hogy a forgatókönyv elolvasása után azonnal tudta, hogy ehhez köze van. – Sokban emlékeztetett kedvenc íróm, Hrabal történetmesélésére, monológjaira – mondta a főszereplő. A filmet Juhász Viktor fényképezte, aki korábban számos klipet és koncertfilmet készített Kovács Ákossal.  Hábermann Jenő kiemelte, hogy Kovács Ákos igazi szakmai alázattal készítette a filmet. 

A további szerepekben Piros Ildikó, Nagy Mari, ifj. Vidnyánszky Attila, Trill Zsolt, Pápai Erika, Sári Éva, Szász Júlia, Sára Bernadette, Cseke Péter, Vecsei H. Miklós, Eperjes Károly, Hábermann Lívia, Pindroch Csaba, Méhes László, Kubik Anna és Őri-Kovács Júlia látható.

A Magunk maradtunk című kisjátékfilmet a Nemzeti Filmintézet támogatásával a Film-Art készítette.

Az alkotás a tervek szerint moziforgalmazásba kerül, és bemutatják a Duna Televízióban is.

Borítókép: A kisjátékfilm bemutatóját hirdetik az Uránia Nemzeti Filmszínház bejáratánál (Fotó: Fazekas István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.